Tarih: 14.10.2018 13:52

Galatasaray sahasında Avrupa´nın zirvesinde

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig´in son şampiyonu Galatasaray iç saha performansıyla Avrupa´da fark yarattı. Hem Igor Tudor hem de Fatih Terim dönemlerinde evinde hiç kaybetmeyen Galatasaray, istatistiklerde farkını hissettirdi.

Opta verilerine göre sarı-kırmızılıların evindeki son bir buçuk sezonluk iç saha performansında yüzde 95´lik galibiyet oranı yakalaması dikkat çekiyor. Geçen sezon ligdeki 17 iç saha maçının 16´sını kazanan ve sadece Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan Galatasaray, bu sezon da ligde evinde 4´te 4 yaptı.

Toplamda 21 lig maçında 20 galibiyet alan Galatasaray, gol oranlarında da öne çıktı. Bu sezon 4 maçta 12 gol bulan ve hiç gol yemeyen sarı-kırmızılı ekip, geçen yıl da 17 maçta 46 gol atıp, kalesinde yalnızca 9 gol görmüştü.

Totalde de 21 maçta 58 gol atan Galatasaray, sadece 9 golü kurtaramadı. Sarı-kırmızılılar bu oranlarla yüzde 92 orana sahip PSG, yüzde 87 orana sahip Juventus ve yine yüzde 87´lik oranıyla Manchester City´i geçti. Bir diğer Türk takımı Beşiktaş da yüzde 81´lik oranıyla takipte kaldı.

Galatasaray bu rakamlarla Barcelona, Real Madrid, Liverpool, Bayern Münih gibi birçok Avrupa devini başarı grafiğinde geride bıraktı.

(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —