GALATASARAY LİGİ 4. SIRADA TAMAMLADI

GALATASARAY LİGİ 4. SIRADA TAMAMLADI

Spor Toto Süper Lig´in son haftasında Galatasaray, Atiker Konyaspor´u konuk etti. Sarı-kırmızılı ekip taraftarı önünde oynadığı mücadeleyi 2-1 kazandı.

Atiker Konyaspor karşısında 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe´nin Adana deplasmanında galip gelmesiyle ligi 4. sırada tamamladı. Sarı-kırmızılılar UEFA Avrupa Ligi´nde 3 ön eleme oynayacak.

Sinan Gümüş´ün attığı gollerle Atiker Konyaspor karşısında 2-1 galip gelen Galatasaray, buna karşın Adana´dan beklediği haberi alamadı. Fenerbahçe´yle aynı puana sahip olan sarı-kırmızılılar, ikili averajda rakibine üstünlük kuramadığı için ligde 4. sırada kaldı. Önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi´nde mücadele edecek olan Galatasaray, sezonu erken açacak. Aslan 3 ön eleme maçı oynayacak.

IGOR TUDOR: "KISA SÜRE İÇİNDE YENİ İSİMLERİ GÖRECEKSİNİZ"

Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor, Atiker Konyaspor karşılaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, ?2 hafta iznin ardından sezonu açacağız. Yeni transferleri kısa süre içinde göreceksiniz? dedi.

Atiker Konyaspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Igor Tudor sonuç için mutlu olduğunu belirterek, ?Diğer taraftan Adana kazanamadığı için mutlu değiliz. 2 hafta sonra tekrar sezonu açacağız. Şu anki durum bu. Bu sezondan dersler almamız lazım. Galatasaray´ın hedefi her zaman yukarılarda olmak. Bizim de hedefimiz bu yönde. Bu durum kötü geçen bir sezonun sonucu. Oyuncular da, biz de 2 hafta tatil yapmak istemeyiz ama sonuç bu. Hoş bir durum değil ama kabul edilmesi gereken bir durum. Önümüzdeki sezonu etkilemez. Bunun için bir sebep görmüyorum? diye konuştu.

TÜRK TELEKOM STADYUMU, EN ÇOK MAĞLUBİYETİ BU SEZON GÖRDÜ

Galatasaray, Spor Toto Süper Ligi´nde evinde oynadığı 17 maçta 6 mağlubiyet alarak, Türk Telekom Stadyumu´nda en çok mağlubiyet aldığı sezonu geride bıraktı.

Bu sezon katıldığı kulvarlarda istenilen sonuçları alamayan Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu´nda da rakiplerine karşı başarılı sonuçlar alamadı. Sarı-kırmızılılar; ligi 20 galibiyet, 10 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile aldığı 64 puanla averajla 4. sırada bitirdi. Galatasaray, bu sezon aldığı 10 mağlubiyetin 6´sını evinde yaşadı. Sarı-kırmızılılar; Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Kayserispor, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Kasımpaşa´ya mağlup oldu. Sarı-kırmızılılar; bu maçlarda 3 gol atarken, kalesini 10 gole kapatamadı. Aslan, bu sezon ayrıca evinde taraftarına derbi galibiyeti sevinci de yaşatamadı.

Sarı-kırmızılılar, 2010-2011 sezonunda Sivasspor müsabakası ile başladığı Türk Telekom Stadyumu serüveninde en çok mağlubiyeti 2016-2017 sezonunda yaşadı. Stadın açılışından sonra o sezon oynanan maçlarda 2 mağlubiyet alan Galatasaray, 2011-2012 ve 2014-2015 sezonunda 1´er, 2012-2013, 2013-2014 ve 2015-2016 sezonlarında ise 2´şer kez taraftarları üzdü.

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı