Galatasaray ile Akhisarspor 14. randevuda

Galatasaray ile Akhisarspor 14. randevuda

Galatasaray ile Akhisarspor, Süper Lig´de yarın oynayacakları maçla birlikte ligde 14. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 13 maçta sarı-kırmızılıların 11´e 2 üstünlüğü bulunuyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig´in 23. haftasında yarın saat 19.00´da sahasında Akhisarspor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 22 haftada sarı-kırmızılılar 12 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda topladığı 42 puanla ikinci sırada yer alırken, yeşil-siyahlılar ise 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 mağlubiyetle aldığı 18 puanla sonuncu sırada bulunuyor. 

14. randevu 
Galatasaray ile Akhisarspor, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 13 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar 11 kez kazanırken, yeşil-siyahlılar ise 2 kez rakibini mağlup etti. İki takım arasında ligin ilk yarısında Akhisar´da oynanan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazanmıştı. 

Ligde son 8 maçta 3 puan vermedi 
Ligde son olarak dış sahada Beşiktaş´a mağlup olan sarı-kırmızılılar, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan kaptırmadı. Ligde 8 maçtır yenilmeyen Aslan, 5 kez galip gelirken, 3 kez de berabere kaldı. Bu süreçte Aslan, Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor ve Kasımpaşa´yı mağlup etti, Ç. Rizespor, Başakşehir ve Alanyaspor ile berabere kaldı. 

Aslan evinde 30 maçtır yenilmiyor 
Galatasaray, Süper Lig´de Türk Telekom Stadyumu´nda rakiplerine yenilmiyor. Sarı-kırmızılılar, ligde rakipleri ile oynadığı 30 müsabakada rakiplerine 3 vermedi. Aslan söz konusu maçlarda 25 galibiyet elde ederken, 5 kez de berabere kaldı. Cimbom, Süper Lig´de sahasında en son 2016-2017 sezonunda Kasımpaşa´ya 3-1 mağlup olmuştu. 

Ligin en golcü takımı Galatasaray 
Galatasaray, ligde geride kalan 22 haftada attığı 45 golle bu alanda zirvede yer alıyor. Sarı-kırmızılılarda Nijeryalı fubolcu Henry Onyekuru attığı 9 takıma en çok katkı yapan futbolcu olarak bulunuyor. Devre arasında takıma katılan Mbaye Diagne ise ligde 21 golle krallık yarışında ilk sırada bulunuyor. Diagne sarı-kırmızılı forma ile 1 kez rakip fileleri havalandırdı. 

Sezonun ilk maçı Akhisar´ın 
İki takım bu sezon ilk defa TFF Süper Kupa mücadelesinde karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu´nda oynanan mücadelenin 90 dakikası Yevhen Seleznyov ve Eren Derdiyok´un golleri 1-1 berabere bitti ve maç uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca atılan penaltı atışları sonucunda Akhisarspor kupayı müzesine götürdü. 

Mariano ve Linnes sınırda 
Galatasaray´da iki futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Mariano ile Martin Linnes, Akhisar karşılaşmasında sarı kart görmesi durumunda 24. haftada deplasmandaki Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında cezalı duruma düşecek. 

Düdük Suat Arslanboğa´da 
Galatasaray - Akhisarspor mücadelesini hakem Suat Arslanboğa yönetecek. Arslanboğa´nın yardımcılıklarını Serkan Ok ve İsmail Şencan yapacak. Mücadelede dördüncü hakem olarak Zorbay Küçük görev alacak. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı