Tarih: 01.12.2018 13:34

Fransa Cumhurbaşkanı Macron´dan Suudi Veliaht Prens´e: "Beni hiç dinlemiyorsun"

Facebook Twitter Linked-in

Bir Suudi gazetesinde yer alan haberde Macron´un Muhammed bin Selman´a ?Beni hiç dinlemiyorsun? dediğinin, Muhammed bin Selman´ın ise buna ?Hayır, tabii ki seni dinleyeceğim? Macron´un da ?O benim sözümün adamı? dediğinin duyulduğunu yazdı. 
Konuşmanın kayıtlarında Muhammed bin Selman´ın Macron´a ?Kaygılanma? dediği ve Macron´un ise Prense ?Kaygılanıyorum? dediği duyuldu. 
Konuşma konusunun Kaşıkçı cinayeti ve Yemen savaşı olduğu ifade edildi. 
Macron ile Veliaht Prens´in Suudi Arabistan yönetim muhalifi gazetecinin 2 Ekim´de Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmesinden sonraki ilk görüşme olduğuna dikkat çekildi. 
Macron´un ofisinden bir yetkilinin, Avrupa ülkelerinin Kaşıkçı cinayetinin dürüst bir şekilde araştırılması için ortak bir mesaj vermesi açışından G20 zirvesinde Macron ile Muhammed bin Selman´ın görüşmesinin gerekli olduğunu söyledi. 
Fransız yetkili, "48 saat saklambaç oynamayacağız, bunun bir anlamı olmaz. Eğer biz buradaysak ve o (Veliaht Prens) da masadaysa müsamahalı değil net olmalıyız. Söylenmesi gereken şeyler söylenecek" dedi. 
Suudi Arabistan yönetim muhalifi Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim´de Suudi Arabistan´ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüştü. Suudi yetkililer Kaşıkçı cinayetini önce inkar etmiş daha sonra itiraf etmişti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Cübeyr, Suudi Arabistanlı bazı kişilerin yetkilerini aşarak Kaşıkçı´yı öldürdüklerini söylemişti.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —