Filipinler´de enkaz altından bir kişi kurtarıldı

Filipinler´de enkaz altından bir kişi kurtarıldı

Filipinler´de dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 16´ya yükseldiği belirtildi. Filipinler Silahlı Kuvvetleri, depremde yıkılan marketin enkazından bir kişiyi kurtardı.

Filipinler´de dün meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Filipinler Silahlı Kuvvetleri, Pampanga eyaletinin Porac kasabasında yıkılan 4 katlı bir süpermarketin enkazından bir kişiyi kurtardı. 
Filipinler Ulusal Afet Risk Azaltma ve Yönetim Kurulu (NDRRMC) tarafından yapılan açıklamada, dün yaşanan depremde ölü sayısının 16´ya yükseldiği, 81 kişinin yaralandığı, 14 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. NDRRMC ayrıca, depremde en az 29 bina ve yapının yıkıldığını, 120 ailenin riskli bölgelerden tahliye edildiğini bildirdi. 
Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte´nin bugün Pampanga eyaletini ziyaret etmesi ve son gelişmelerle ilgili açıklama yapması bekleniyor. 
Öte yandan, ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu bugün Filipinler´de 6.3 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıklamıştı.(Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı