Fenerbahçe´den, Galatasaray´a 80 milyon TL

Fenerbahçe´den, Galatasaray´a 80 milyon TL

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Benfica´ya elenen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi´nden elde edeceği yayın gelirinin tamamını Galatasaray´a bıraktı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunda Benfica´ya ilk maçta 1-0 mağlup olarak rövanşta 1-1 berabere kalan ve Devler Ligi´nden elenen Fenerbahçe yüklü bir geliri Galatasaray´a bıraktı. Sarı-lacivertliler, önce Benfica´yı sonra da PAOK´u eleyip grup aşamasına kalabilseydi Galatasaray ile birlikte yayın gelirlerinden faydalanabilecekti. Yoluna UEFA Avrupa Ligi´nde devam edecek olan Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi´nde yayın gelirlerinin tamamını Galatasaray´a bırakmış oldu. Devler Ligi´ne katılan takımlara verilen yayın geliri ülkedeki takımlara eşit olarak bölünüyor. Geçtiğimiz sene Şampiyonlar Ligi´nde gruplarda mücadele eden tek Türk takımı olan Beşiktaş, yayın gelirlerinden 22 milyon Euro kazanmıştı. 

Kayıp 187 milyon TL 
Fenerbahçe UEFA Şampiyonlar Ligi´nde gruplara kalabilseydi katılım bedeli olarak kasasına 15 milyon Euro koyacak, yayın gelirlerinden de ilk etapta 11 milyon Euro alacaktı. Sarı-lacivertliler, grup aşamasında her galibiyette 2 milyon 700 bin, her beraberlikte ise 900 bin Euro´yu kasasına koyacaktı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe Galatasaray milyon