Fenerbahçe rövanş peşinde

Fenerbahçe rövanş peşinde

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turunun ikinci maçında Portekiz temsilcisi Benfica ile yarın karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertliler Benfica maçıyla birlikte 226. kez Avrupa sahnesinde mücadele etmiş olacak. Süper Lig´e galibiyetle başlay

Fenerbahçe´de 6 eksik 
Portekiz´de oynanan ilk maçta rakibine mağlup olan sarı-lacivertliler mutlak galibiyet hedefliyor. Fenerbahçe´de UEFA Listesine bildirilmeyen Fethi Kadıoğlu, Berke Özer, Aatif Chahechouhe, İsmail Köybaşı ve Salih Uçan, Benfica maçında forma şansı bulamayacak. 

Kadıköy kapalı gişe 
Fenerbahçeli taraftarlar Benfica mücadelesine yoğun ilgi gösteriyor. Sarı-lacivertli ekip Benfica maçı için satışa çıkardığı biletlerin tamamını bitirdi. Hafta sonu Bursaspor ile oynanan lig maçında tribünleri tıklım tıklım dolduran Fenerbahçeli taraftarlar bu maçta da takımlarını yalnız bırakmayacak. 

Avrupa´da 226. maç 
Fenerbahçe, Benfica maçıyla birlikte Avrupa sahnesinde 226. mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertliler bugüne kadar çıktığı Avrupa maçlarında 82 galibiyet alırken 97 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Fenerbahçe çıktığı 46 maçta ise eşitliği bozamadı. Avrupa´da bugüne kadar rakip ağları 278 kez sarsan sarı-lacivertliler, 333 kez de meşin yuvarlağı kalesinde gördü. 

Tur için mutlak galibiyet 
Bu sezon mutlaka Şampiyonlar Ligi´nde gruplara kalmayı hedefleyen Fenerbahçe, bir üst tura çıkabilmek için sahadan galip ayrılmak zorunda. Rakibine deplasmanda 1-0 mağlup olan sarı-lacivertliler, gol yemeden atacağı 2 gol ile birlikte bir üst tura ismini yazdıran taraf olacak. Kanarya´nın evinde gol yemesi halinde 2 farklı galip gelmesi gerekiyor. Mücadele 1-0 Fenerbahçe lehine tamamlanırsa karşılaşma uzatmalara, uzatmalarda da skorun bozulmaması durumunda penaltı atışlarına gidecek. 

Rakip belli oluyor 
Fenerbahçe, Benfica´yı eleyip play-off turuna kaldığı takdirde, PAOK - Spartak Moskova eşleşmesinden bir üst tura çıkan takımla mücadele edecek. Yunan ekibi PAOK, Rus rakibini sahasındaki ilk maçta 3-2´lik skorla mağlup etmeyi başarmıştı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe rövanş peşinde