Tarih: 02.12.2018 14:15

Fenerbahçe, Kasımpaşa ile 31. kez karşılaşacak

Facebook Twitter Linked-in

Spor Toto Süper Lig´in 14. haftasında Fenerbahçe, yarın saat 20.00´de başlayacak maçta evinde Kasımpaşa ile karşılaşacak. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 30 karşılaşmanın 24´ünü Fenerbahçe kazanırken, Kasımpaşa ise sadece 3 maçtan galibiyetle ayrıldı. Geriye kalan 3 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. 

Fenerbahçe, yabancılarla kaybediyor 
Fenerbahçe´nin Süper Lig tarihinde Kasımpaşa´ya puan kaybettiği altı maçın beşinde, sarı-lacivertlilerin teknik direktörü yabancıydı. Fenerbahçe´nin başında ligde Kasımpaşa´ya puan kaybeden tek yerli teknik direktör ise 2012 yılında 2-0´lık skorla mağlup olan Aykut Kocaman oldu. 

Sarı-lacivertliler gol sayılarında önde 
Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında Süper Lig´de oynadığı müsabakalarda gol sayılarında üstün durumda. Kasımpaşa, Fenerbahçe ile ligde oynadığı son 8 maçın 4´ünde rakibine gol atamazken, diğer 4 müsabakada sadece 5 gol kaydetti. Fenerbahçe ise buna karşılık Kasımpaşa ağlarına 22 gol bıraktı. Toplamda Kasımpaşa´nın Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği rakibi de 73 golle Fenerbahçe. 

Denizli, 10 maçın 8´ini kaybetti 
Mustafa Denizli, çeşitli takımların başında ligde teknik direktör olarak Fenerbahçe ile karşılaştığı son 10 maçın 8´inden mağlubiyetle ayrılırken, 2 maçta da galibiyet aldı. Denizli´nin Fenerbahçe deplasmanında elde ettiği son galibiyet, Aralık 1990´da Galatasaray´ın başındayken 2-1´lik skorla gelmişti. Denizli´nin 1990´daki galibiyetinde Fenerbahçe´nin başında yine bir Hollandalı teknik direktör olan Guus Hiddink vardı. 

Michael Frey oyuna etki ediyor 
Fenerbahçe´de son haftalarda gösterdiği performansla yeni transfer Michael Frey ön plana çıkıyor. Sarı-lacivertli formayla çıktığı ilk 7 resmi maçta gol katkısı yapamayan Frey, son 6 karşılaşmada ise 5 gol, 1 asist ile oynadı. 

Sakat ve cezalılar 
Fenerbahçe´nin Kasımpaşa ile oynayacağı maç öncesinde bir çok oyuncu sakat veya cezalı durumda bulunuyor. Sarı-lacivertlilerde Oğuz Kağan Güçtekin, Ferdi Kadıoğlu, Andre Ayew, Tolga Ciğerci ve Alper Potuk´un sakatlıkları devam ederken, Jailson ve Roberto Soldado da cezaları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecek. Kanaryada Volkan Demirel, Nabil Dirar ve Aatıf Chahechouhe ise kadro dışı bulunuyor. 

Düdük Yaşar Kemal Uğurlu´nun 
3 Aralık Pazartesi günü, Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi´nde oynanacak Fenerbahçe-Kasımpaşa karşılaşmasında hakem Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Kemal Yılmaz ve Erdinç Sezertam´ın yardımcı olacağı mücadelenin 4. hakemi ise Arda Kardeşler. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —