Fenerbahçe 3. kez Final-Four´da

Fenerbahçe 3. kez Final-Four´da

Euroleague çeyrek final turu üçüncü karşılaşmasında evinde Panathinasikos Superfoods´u 79-61 mağlup eden Fenerbahçe, seride durumu 3-0´a getirdi ve üst üste 3. kez Final-Four´a kalma başarısı gösterdi

Euroleague´de normal sezonu 18 galibiyet, 12 mağlubiyetle 5. sırada bitiren Fenerbahçe, play-off turunda Panathinaikos Superfoods ile eşleşti. Sezonu 19 galibiyet, 11 mağlubiyetle 4. sırada bitirdiği için saha avantajını elinde bulunduran Yunan ekibi, evinde Fenerbahçe tarafından adeta bozguna uğradı. O.A.K.A Arena´da oynanan iki maçı da 71-58 ve 80-75´lik skorlarla kazanan sarı-lacivertliler, İstanbul´daki mücadeleler için de büyük avantaj sağlamıştı. Bu akşam Ülker Arena´da oynanan karşılaşmayı da 79-61 kazanan Kanarya, seride durumu 3-0´a getirdi ve Final-Four´a yükseldi.

Kanarya tarihe geçti

Fenerbahçe, Panathinaikos Superfoods´u eleyerek Türk basketbol tarihine geçti. Euroleague´de Anadolu Efes ile beraber 2´şer kez Final-Four´a kalma başarısı gösteren Fenerbahçe, Yunan ekibini de kupanın dışına iterek Avrupa´nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonunda 3. defa Dörtlü Final gören ilk Türk takımı oldu.

Şampiyonluk finalde kaçmıştı

2014-2015 ve 2015-2016 yıllarında Dörtlü Final gören Fenerbahçe, geçen sene bu turda Laboral Kutxa´yı saf dışı bırakarak finalde CSKA Moskova´nın rakibi oldu. Başından sonuna büyük çekişmeye sahne olan maçın normal süresi 83-83 ermiş, uzatmalarda ise Rus ekibi karşılaşmayı 101-96 kazanarak kupaya uzanan taraf olmuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Fenerbahçe Final Four