Tarih: 13.10.2017 15:15

FAZIL HÜSNÜ DAĞLARCA ÖLÜMÜNÜN 9. YILINDA ANILIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Hayattayken ?Yaşayan En Büyük Şair´ olarak nitelenen ?Türkçem Benim Ses Bayrağım? diyen şair  Fazıl Hüsnü Dağlarca için 13-20 Ekim tarihleri arasında Novada Ataşehir AVM Cemal Süreyya Sergi Salonu´nda İsa Çelik´in yayımlanmamış fotoğraflarından oluşan ?Dağlarca Sergisi´ açılacak. Otuz fotoğrafın yer alacağı serginin adı ?İsa Çelik Objektifinden Dağlarca Fotoğrafları.´

Gazete duvaR´da yer alan habere göre Dağlarca´nın ölüm günü olan 15 Ekim´den önce Karacaahmet Mezarlığı´nda şairin mezarı başında anma yapılacak ve ardından İçerenköy´de Neşat Ertaş Kültür Evi´nde şairle ilgili panel düzenlenecek.

Alâettin Bahçekapılı´nın görsel radyo biçiminde sunacağı panele edebiyat eleştirmeni yazar Doğan Hızlan, akademisyen Hilmi Yavuz, edebiyat tarih araştırmacısı Konur Ertop, fotoğraf sanatçısı İsa Çelik, Dağlarca´nın yakın dostu, Ruhan Ertop, Çocuk Vakfı Başkanı Şair Mustafa Ruhi Şirin, Dağlarca şiir ödülü sahibi Ömer Erdem konuşmacı olarak katılacak.

Panelistler, Dağlarca´nın, dünyaya, şiire, çocuklara bakışını, insan ilişkilerini değerlendirecek. Dağlarca´nın şiirlerinin TRT eski sunucusu Levent Biteçik tarafından sunulacağı panelde, Dağlarca´nın yabancı dillere çevrilen şiirlerinden örnekler verilecek. Etkinlikte şairin Ruhu Su ve Eşber Yağmurdereli tarafından bestelenmiş yapıtlarına da yer verilecek. Panel sırasında Dağlarca´nın video görüntülü sesi da yayınlanacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, etkinlik için ?Kurtuluş Savaşı´nı şiirleştirerek daha çok sevilmesine ve bilinmesine yol açan yüzden fazla esere imza atan, Fazıl Hüsnü Dağlarca´yı anmak bizim ona ödemeye çalıştığımız minnet borcudur? dedi. 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —