Tarih: 22.09.2017 13:56

Ezeli rekabette 345. randevu

Facebook Twitter Linked-in

Süper Lig´in 6. haftasında yarın derbi heyecanı yaşanacak. Fenerbahçe ile Beşiktaş, 19.30´da Ülker Stadyumu´nda mücadele edecek. Süper Lig´de 123. maça hazırlanan Fenerbahçe-Beşiktaş rekabetinde sarı-lacivertli ekip, 45 galibiyet alırken, siyah-beyazlılar da 38 kez kazandı. 39 müsabakada ise kazanan çıkmadı.

Ezeli rekabette oynanan son iki lig maçı da berabere bitti. Beşiktaş, Fenerbahçe´ye karşı oynadığı son 8 lig maçından 1 kez sahadan galip ayrılan taraf olurken, 3 kez de yenildi.

OĞUZHAN KADRODA

Beşiktaş´ın Şampiyonlar Ligi C grubu ilk maçı olan Porto mücadelesinde sakatlanarak, sol uyluk arka adalesinde kanama tespit edilen Oğuzhan Özyakup, derbide kadroda olacak. Lig´in 5. haftasında Atiker Konyaspor´a karşı forma giymeyen Oğuzhan´ın Teknik Direktör Şenol Güneş´in görev vermesi halinde derbide siyah-beyazlı forma ile ilk 11´de olacak.

TOSIC´İN CEZASI SONA ERDİ

Süper Lig´in 4. haftasında deplasmanda oynanan Kardemir Karabükspor mücadelesinde kırmızı kart gören Dusko Tosic, 1 maç ceza aldı. Lig´in 5. haftasında oynanan Atiker Konyaspor karşılaşmasında forma giymeyen Sırp futbolcu, sarı-lacivertliler karşısında forma giyebilecek.

ADRİANO EKSİKLİĞİ

Geçen hafta oynanan Atiker Konyaspor mücadelesinin 40. dakikasında yaşadığı sakatlık sebebiyle yerini Necip Uysal´a bırakan Adriano Correia, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Brezilyalı oyuncunun ligin 4. haftasında oynanan Kardemir Karabükspor mücadelesinden önce sağ dizinden sakatlık yaşadığı biliniyordu.

GOL SEÇENEKLERİ

Derbi öncesi geride kalan 5 haftada iki takımda da atılan goller 7 farklı oyuncudan geldi. Beşiktaş´ta atılan 9 gol, Pepe, Cenk Tosun, Babel, Talisca, Tosic, Atiba ve Quaresma´dan gelirken, sarı lacivertli ekipte ise atılan 12 golde Valbuena, Skrtel, Alper, Dirar, Janssen, Ozan Tufan ve Guiliano´nun imzası bulunuyor.

DEPLASMAN GOLCÜLERİ

Beşiktaş´ın deplasmanda karşılaşacağı Fenerbahçe derbisi öncesi Beşiktaş´ta dış saha golcüleri dikkat çekiyor. Siyah-beyazlı ekipte deplasmanda atılan 5 golün 3´ü Babel´den gelirken, 2´sini de Brezilyalı oyuncu Talisca kaydetti.

VALBUENA FAKTÖRÜ

Fenerbahçe´nin yeni transferi Mathieu Valbuena, sarı-lacivertlilerin ligde attığı son 5 golün 3´üne 2 gol 1 asist ile katkı verdi. Bu sezon ligin en fazla şut pası atan oyuncusu olan Fransız oyuncunun Beşiktaş karşısında takımına büyük katkı sağlaması bekleniyor.

İÇ SAHA AVANTAJI

Süper Lig´de evinde oynadığı maçlarda Beşiktaş´a 13 maçtır mağlup olmayan Fenerbahçe´nin iç saha avantajı derbide de elinde bulunuyor. Taraftar desteğini arkasına alan sarı-lacivertlilerin derbide Beşiktaş´a üstünlük kurması bekleniyor.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —