Tarih: 08.07.2023 00:14

“EV-ARABA HAYALDİ, ARTIK BİR TELEFON ALMAK DA HAYAL”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Sözcüsü Öztrak, torba yasadaki pek çok düzenlemenin anayasaya aykırı olduğunu belirterek, “Anayasa Mahkemesi tarafından daha önce iptal edilen Cumhurbaşkanına, Bakanlık bütçelerine ödenek ekleme yetkisi verilmesi, bu torbanın içine tekrar sokulmuş. Yine bu torbada, net borç kullanım tutarının artırılmasıyla ilgili bir madde var. Bu ikisi de milletin Meclisi’nin bütçe yapma hakkına tam bir tasalluttur” değerlendirmesinde bulundu.

Öztrak, dün gece Cumhurbaşkanı kararıyla, harçlara ve vergilere yapılan zamları da eleştirerek, “Bir ev, bir araba almak hayal oldu diyorduk. Ama bu vergi ve harçlardan sonra artık bir akıllı telefon almak da hayal oldu. İnsaf, bu nedir! Bu nasıl zam yapmaktır? Bu nasıl vergileri arttırmaktır? Bu nasıl bir zulümdür?” diye konuştu.

Hükümetin dışarıdan gereken parayı bulma ümitleri söndükçe gözlerini vatandaşın cüzdanına diktiğini belirten Öztrak, “Saray seçim öncesinde ve hemen seçimden sonra kaşıkla dağıttığını, seçimden sonra vatandaştan vergiyle, zamla, adeta kepçeyle geri alıyor. Bu kadar zam yapmasına izin verilseydi, Nebati Bakan da bu ekonomiyi gayet rahat yönetirdi” dedi.

Seçimden önce verilen emekli aylığında kademeli artış sözlerine rağmen, getirilen torba yasada emeklinin adının bile geçmediği belirten Öztrak, “Yuvarlak lafları bırakın. Yasa Meclis’te, komisyonda görüşülürken emeklilerimize yaptığınız haksızlığı telafi edin. Torba yasa Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülürken, emeklilerimize hak ettikleri zammı hep beraber ekleyelim” önerisinde bulundu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —