ESAS HOLDİNG
EĞİTİM 17.08.2021 14:05:00 714 0

ESAS HOLDİNG'TEN “İLK FIRSAT PROGRAMI”

İlk Fırsat Programı; Toplum Gönüllüleri Vakfı'nın (TOG) dört Batı Balkan ülkesindeki partnerleriyle hazırladığı NEET Gençlere Yönelik En İyi 10 Örnek Uygulamaları raporunda en iyi uygulamalardan biri olarak yer aldı.

 

Esas Holding’in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, Esas Holding’in sorumlu vatandaşlık değerini, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım vizyonu ile birleştirerek toplumsal sorunlar için ortak çözümler üretme amacıyla ilk yatırımını “gençlik ve istihdam” alanında yapmıştır. Başarı için en çok eğitime güvendiğini ve her zaman gençlere fırsat vermenin faydasına inandığını vurgulayan merhum Şevket Sabancı’nın vizyonu ile 2016 yılında hayata geçirilen İlk Fırsat Programı; işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitsizlikleriyle karşılaşan yeni mezun gençlere STK’larda tam zamanlı ve maaşlı çalışma fırsatı ve İlk Fırsat Akademisi kapsamında 21. yüzyıl becerilerini geliştirme olanağı sunuyor.

 

Az bilinen devlet üniversitelerinden mezun olan gençlere fırsat eşitliği sağlayan ve 6 yılda Türkiye’nin dört bir yanındaki devlet üniversitelerinden 20 bini aşkın başvuru alan İlk Fırsat Programı; Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve TOG’un dört Batı Balkan ülkesindeki partnerleriyle hayata geçirdiği “EmploYouthfor Western BalkansandTurkey” Projesi kapsamında NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) Gençlere Yönelik Türkiye’deki En İyi 10 Örnek Uygulamadan biri olarak seçildi.

 

Batı Balkanlar ve Türkiye’deki gençlik istihdamı alanında yapılan iyi örnekleri derleyerek; gençlik istihdam politikalarını iyileştirmek, sivil toplum örgütlerinin kapasitesini artırmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla yayınlanan raporda yer alan İlk Fırsat Programı; gençlere sivil toplum kuruluşlarında ilk iş deneyimi sunarken, sivil toplum kuruluşlarının da nitelikli genç iş gücünden yararlanmasını sağlıyor.

 

Program kapsamında yeni mezun gençler; sivil toplum kuruluşlarının özel sektörde de karşılığı olan kurumsal iletişim, finans ve muhasebe, insan kaynakları, idari işler, satın alma, bilgi teknolojileri ve kaynak geliştirme/iş geliştirme gibi birimlerinde 12 ay boyunca iş deneyimi kazanıyor. Program katılımcılarının maaşları, Esas Holding ile İlk Fırsat Programı’nın vizyonunu paylaşarak gençlere destek olmak isteyen kurumlar tarafından karşılanıyor. Eğitimin sürekliliğine inanan ve gelişen dünya ihtiyaçları doğrultusunda yetkinliklerin her zaman güçlendirilmesi prensibini benimseyen Esas Sosyal, Program içerisine dahil ettiği İlk Fırsat Akademisi kapsamında katılımcılara 250 saatten fazla eğitim ve gelişim desteği de sağlıyor. İngilizce eğitiminin yanı sıra Dünya Ekonomik Forumu’nun 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırdığı alanlarda pek çok eğitime katılan gençler, aynı zamanda önemli kurumların yöneticilerinden mentorluk desteği de alıyorlar. STK’larda iş deneyimi kazanan bu gençler, ek olarak prova mülakatlar, söyleşiler vb. etkinliklerde alanında uzman kişilerin engin bilgilerinden yararlanıp geleceğe ve iş dünyasına hazır olarak programı tamamlıyorlar.

 

Gençlere yapılan yatırımın hem bugüne hem de geleceğe yatırım olduğunu her fırsatta dile getirenEsas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı, “Rahmetli babam Şevket Sabancı’nın vizyonuyla hayata geçirdiğimiz İlk Fırsat Programı ile genç işsizliğine çözüm modeli oluşturmayı hedefledik. İlk Fırsat Programı’na olan yoğun ilgi bizi doğru konuya odaklandığımız konusunda cesaretlendiriyor ve daha fazla proje geliştirmeye teşvik ediyor. Eğitimli genç işsizliği kurumların tek başına çözebileceği bir konu değil. Kolektif gücün etkisine inanarak, bizimle aynı vizyonu paylaşan kurumlarla el ele vererek 2.000 kişiyi aşan bir ekosistem oluşturduk. Bu ekosistem içerisinde yer alan kurumsal destekçilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, bu kurumlarda çalışan yöneticilerimiz, mentorlarımız, İK profesyonelleri, eğitmenlerimiz ve mezunlarımız ile gençlerin gelişimlerine katkı sağlıyor, iş dünyasına donanımlı birer genç olarak adım atmalarını sağlıyoruz. Değerli katkılarından dolayı Programlarımıza destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız kalıcı çözümler üreterek gençlerimize istihdama erişimde fırsat eşitliği sağlamak. Bu amaç uğruna gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla NEET (Ne Eğitimde Ne İstihdamda) Gençlere Yönelik Türkiye’deki En İyi 10 Örnek Uygulamadan biri arasında yer almak bizleri son derece mutlu etti. Esas Sosyal olarak böyle saygın bir araştırmada yer almaktan gurur duyuyoruz” dedi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı