Fenerbahçe´de ikinci Ersun Yanal dönemi

Fenerbahçe´de ikinci Ersun Yanal dönemi

Fenerbahçe´de Teknik Direktör Phillip Cocu´nun sözleşmesinin feshedilmesinin ardından takımın başına Ersun Yanal getirildi. Sarı-lacivertlilere tarihinde en erken şampiyonluk sevinci yaşatan Yanal´ın ikinci dönemi böylece resmen başlamış oldu.

Fenerbahçe´de Hollandalı çalıştırıcı Phillip Cocu´nun ardından takımın başına Teknik Direktör Ersun Yanal getirildi. Daha önce 2013-2014 sezonunda Fenerbahçe´nin başında olan Yanal, sarı-lacivertli ekibe en erken şampiyonluğunu yaşatmış ve daha sonra 9 Ağustos 2014 yılında sözleşmesi feshedilmişti. 

Sarı-lacivertli kulüp, dün Phillip Cocu´nun sözleşmesinin feshedildiğini duyurduktan sonra bugün de Ersun Yanal ile 1,5 yıllık anlaşma sağlandığını açıkladı. Kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Futbol A Takımı teknik direktörlüğü için 2013-2014 sezonunda da takımımızı çalıştıran ve Fenerbahçemizi şampiyonluğa ulaştıran Ersun Yanal ile 1.5 yıllığına anlaşma sağlamıştır. Dün gece resmi imzaların atılması ile Fenerbahçe ailemize katılan Ersun Yanal´a yuvana hoş geldin diyor, hep birlikte nice başarılar yaşamayı diliyoruz" ifadelerine yer verildi. 
Ersun Yanal, 2013-2014 sezonunda da Fenerbahçe´nin başında görev almış ve sarı-lacivertlilere ligdeki son şampiyonluğunu yaşatmıştı. Yanal, o dönem başkanlık yapan Aziz Yıldırım ile yaşadığı sorunlar sonrası takımdan gönderilmişti. 
Sarı-lacivertli taraftarlar, bu sezon alınan kötü sonuçların ardından deneyimli teknik adamın takımın başına geçmesi için birçok kampanya başlatmıştı.

40 maçta 24 galibiyet 
Fenerbahçe´yi daha önce 2013-2014 sezonunda çalıştıran Ersun Yanal, Kanarya´nın başında çıktığı 40 müsabakadan 24 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 10 beraberlik almıştı. Fenerbahçe ile 34 lig maçında 74 puan toplayan Yanal, en yakın takibi Galatasaray´a 9 puan fark atarak takımını şampiyonluğa ulaştırmıştı. 

Forvetler ön planda 
Ersun Yanal´ın Fenerbahçe döneminde özellikle forvetler öne plana çıkıyor. Süper Lig´in 2013-2014 sezonunda sarı-lacivertlilerin kadrosunda bulunan Moussa Sow 30 maçta 15 gol, 7 asist, Emmanuel Emenike 28 maçta 12 gol, 9 asist ve Dirk Kuyt 32 maçta 10 gol, 6 asistle takımlarına katkıda bulunarak şampiyonlukta Yanal´ın en büyük silahları olmuştu.  (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: Ersun Yanal Fenerbahçe