Tarih: 27.04.2023 09:00

Ermenistan Uluslararası Adalet Divanı'na Başvurdu

Facebook Twitter Linked-in

Laçın Koridoru'ndaki kontrol noktası Pazar günü kurulmuştu. İki ülke Sovyetler Birliği'nin yıkılmasının ardından Dağlık Karabağ için birçok kez savaştı. Bölge uluslararası alanda Azerbaycan'a ait kabul ediliyor ancak bölgede nüfus ağırlıklı olarak Ermeni.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Ermeni yetkililer Laçın Koridoru'nda oluşturulan "yasadışı" kontrol noktası için Uluslararası Adalet Divanı'na başvuru yapıldığını bildirdi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın eylemlerinin Uluslararası Adalet Divanı'nın Azerbaycan'ın Laçın koridorundan her iki yönde de kişi, araç ve kargo hareketinin engelsiz sürdürülmesini garanti etmesi gerektiği şeklindeki 2020 tarihli kararın ihlali olduğu belirtildi.

Azerbaycan, Ermenistan'ın Laçın Koridoru'nu silah sevkiyatı için kullandığını öne sürerek Pazar günü bölgede bir kontrol noktası oluşturmuştu.

Bakü'nün bu hamlesi, iki ülke arasında 2020'de ateşkes anlaşmasına aracılık eden Rusya ve ABD'de de kaygı uyandırdı.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün Laçin Koridoru konusunda telefonda görüştüler. İki taraftan yapılan açıklamada görüşmenin ayrıntılarına dair bilgi verilmedi.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —