ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ERDOĞAN: ?KİTABIMIZDA TEMBELLİĞİN, YORGUNLUĞUN YERİ YOK!?

ERKEN EMEKLİLİK İÇİN ERDOĞAN: ?KİTABIMIZDA TEMBELLİĞİN, YORGUNLUĞUN YERİ YOK!?

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz" dedi.

"Emeklilik için hizmet süresi ve prim ödemesi gerekliydi. Son günlerde yaşa takılanlar başlık altında yürütülen kampanya var. Sosyal güvenlikte tasvip etmiyoruz. Aziz milletim "Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. 20 yıl çalışıp 38 yaşında emekli olacak bir kişi 40 yıl çalışmadan devletten maaş ve sağlık sigortası hizmeti alacaktır. Böyle bir şey olur mu " diyen Erdoğan şunları kaydetti:

?Bizim kitabımızda yorgunluğun tembelliğin, ataletin yeri yoktur. Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette isteyenlerin yolu açıktır.

Son günlerde emeklilikte yaşa takılanlar olarak başlatılan kampanya ile sosyal güvenlik sistemimizin nasıl bir felakete sürüklendiğini görüyoruz.

Erken emeklilikle ilgili görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Emekli olabilmek için sigorta süresi prim gün sayısı ve yaş kriterleri var. 1999´da yapılan düzenleme ile yaş şartı getirildi. Emeklilikte yaşa yakılanlar kampanyasının özünde bu vardır. Dernek kurulmuş, bu derneğin başındaki hanımefendi 1992´de sisteme dahil olmuş. Eski sistem devam etseydi 38 yaşında emekli olacaktı. Şimdi bu hanımefendi 2020´de yani 48 yaşında emekli aylığı almaya başlayabilecek. Dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yok.

Meclis´te bunu gündeme getirenler yeniden durum değerlendirmesi yapsın.?

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı