Tarih: 10.12.2019 11:02

Erdoğan, Türkiye’nin Libya’ya asker göndermeye hazır olduğunu söyledi

Facebook Twitter Linked-in

TRT Özel Yayını'na katılan Erdoğan, ‘Türk askeri Libya’ya gider mi?’ şeklindeki bir soruya Libya konusunda Birleşmiş Milletler'in (BM) silah ambargosunu hatırlatarak, “Ancak Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nin çağrısı karşısında asker gönderme faaliyeti bu kapsamda yorumlanamaz. Böyle bir davet gelmesi durumunda Türkiye nasıl bir inisiyatif üstleneceğine kendisi karar verecektir” diye konuştu.

Türkiye ile Libya arasında geçtiğimiz hafta imzalanan deniz yetki alanları sınırlandırmasına dair mutabakat muhtırasına değinen Cumhurbaşkanı, “Bu anlaşmayla Doğu Akdeniz'deki yetki alanımızı maksimum düzeye çıkardık. Ortak arama faaliyetleri gerçekleştirebileceğiz.  Yunanistan, Mısır, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bu bölgeden Türkiye'nin onayı olmadan doğal gaz nakil hattı kuramaz. Bizim bu noktada herhangi bir taviz vermemiz mümkün değil” dedi. 

Öte yandan, Savunma Bakanı Hulusi Akar, dün yaptığı açıklamada, “Ne Türkiye’nin kendi hak ve hukukunun, ne Kıbrıslı kardeşlerimizin hak ve hukukunun çiğnenmesine müsaade edeceğiz. Herhangi bir şekilde oldu bittiye göz yummayacağız, izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin içinde olmadığı çözüm yollarının da hiçbir şekilde geçerli olmayacağını herkesin bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Kaynak: şarkul Avsat)

(VŞ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —