Tarih: 14.06.2021 13:21

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi nedeniyle bulunduğu Brüksel’deki ikili temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, iki liderin 'son yıllarda iki ülke arasında yaşanan birçok konunun açıklığa kavuşturulması için bir araya geldikleri ve görüşmenin beklenenden daha uzun sürdüğü bildirildi.

NATO Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki liderin, NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 52 dakika sürdü.

Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada her iki liderin Suriye ve Libya'da ilerleme kaydetme yönünde isteklerini ortaya koydukları belirtildi.

Görüşmede Macron'un NATO içindeki değerler, ilkeler ve kurallar konusunda müttefikler arasında stratejik meselelerin açıklığa kavuşturulması gerektiği yönündeki isteğini de dile getirdiği belirtildi.

Fransa lideri geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "NATO'da müttefikler arası ilişkiyi açık bir çerçeveye oturtmamız gerekiyor. Bu yüzden NATO Zirvesi öncesi Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğim. Çünkü bu açıklığa kavuşturma meselesinin özellikle Türkiye ile yapılması gerektiğine inanıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye ile Fransa ilişkileri, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğal gaz aramaları konusunda Paris yönetiminin, Atina'nın yanında yer alması ve yine 2020'de Fransız ve Türk gemilerinin Doğu Akdeniz'de karşı karşıya gelmesinin ardından sert bir sürece girmişti.

(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —