Tarih: 16.09.2018 16:22

ERDOĞAN VE PUTİN YARIN SOÇİ´DE BULUŞUYOR

Facebook Twitter Linked-in

Kremlin basın dairesi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında Rusya´nın Soçi kentinde yarın yapılacak görüşmede, iki ülke arasındaki işbirliğinin ve Suriye çözüm sürecinin ele alınacağını açıkladı.

SPUTNİK HABER Ajansında yer alan açıklamada, "17 Eylül 2018 tarihinde Soçi´de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya´ya çalışma ziyareti düzenleyecek olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya gelecek. Liderler ikili işbirliğinin güncel konularını ve Suriye çözüm sürecini ele alacak" ifadelerine yer verildi.

Putin ile Erdoğan´ın 17 Eylül´de görüşmesinin planlandığını ilk olarak Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu duyurmuştu. Türkiye Cumhurbaşkanlığı kaynaklarıysa Sputnik´e açıklamalarında, söz konusu görüşmenin Soçi´de yapılabileceğini söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da bu görüşmenin hazırlıklarının yapıldığını doğrulamıştı.

Soçi´deki toplantı, Rus lider Putin ve Erdoğan´ın bu ayki ikinci yüz yüze görüşmesi olacak. Zira iki lider, 7 Eylül´de de İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani´nin de katıldığı üçlü bir Suriye görüşmesi yapmıştı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —