Tarih: 03.05.2017 17:37

ERDOĞAN-PUTİN GÖRÜŞMESİNDEN OLUMLU MESAJLAR

Facebook Twitter Linked-in

Son iki ay içinde Rusya Federasyonu´na ikinci ziyaretini  gerçekleştirdiğini anımsatan Erdoğan . 2016 Ağustos´tan bu yana beşinci kez bir araya geldiklerini ve  sık sık telefon görüşmelerinin sürdüğüne işaret eden Erdoğan açıklamalarında şu konulara değindi:

* Ticari ve ekonomik ilişkilerimizin önündeki engellerin kaldırılması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Bugün başta ekonomi ve ticari konular olmak üzere istişarelerimizi yaptık.

* Ülkelerimiz için Suriye altı yıldır kanayan bir yara. Benim çok sevdiğim bir Rus atasözü vardır: Kimin neresi ağrıyorsa onunla ilgili konuşur. Bu acılar sürdükçe, Suriye hakkında konuşmaya devam edeceğiz.

* (Han Şeyhun´da gerçekleştirildiği belirtilen kimyasal saldırıyla ilgili) Böyle bir saldırı kimsenin yanına kalmamalı. Sorumluların cezalandırılması için mutabık kaldık.

* Bizim için terör örgütleri arasında fark yoktur.

* Kendilerini 22 Mayıs´ta İstanbul´da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği´nin toplantısında görmekten memnuniyet duyacağız.

?TÜRKİYE-RUSYA İKİLİ İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRMEYE KARARLI?

 ?İlişkilerimizin iyileşme süreci tamamlandı, ilişkilerimiz normale döndü; Rusya ve Türkiye çok yönlü ikili işbirliğini güçlendirmeye kararlı. Karşılıklı ticaret değerlerimiz düşmeyi bıraktı, iyileşiyor,? diyen Putin ise açıklamalarında şu konuları öne çıkardı:  

* Türk Akımı projesini konuştuk.

* Türkiye´deki Rus turistlerin güvenliğinin sağlanması önemli. Rus istihbarat ajansları bu konuda Türkiye´ye yardımcı olmaya hazır.

* Türkiye ile 1 milyar dolar değerinde bir ortak yatırım fonu kuracağız.

* Rusya ve Türkiye, istihbarat servisleri ve savunma bakanlıkları üzerinden terörle mücadele konusunda görüşmeye devam edecek.

* Ortadoğu ve Suriye sorununu görüştük. Rusya ve Türkiye, Suriye krizinin sadece siyasal ve diplomatik yollarla çözülebileceği konusunda mutabık.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —