Tarih: 07.01.2018 12:38

ERDOĞAN, ?GÜÇLERİ YETİYORSA, TERÖR KORİDORU MESELESİNDE YÜRÜSÜNLER?

Facebook Twitter Linked-in

Fransa dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran Erdoğan, "Fransa´da yaşayan Türk ve Müslüman toplumunun sorunlarını değerlendirme imkânı bulduk. Özellikle de üzerinde durduğumuz konu buradaki camilerimiz. 250 kadar camimiz var. Sürekli olarak imamları azaltma yoluna gidiyorlar. Bu da, Türkiye ya da dışarıdan değil, Fransa´da yetişmiş din görevlisi istihdamını arzu etmelerinden kaynaklanıyor. Ben de kendileri ile yaptığım görüşmede Strasbourg İlahiyatı devreye almanın bu hususta yararlı olacağını belirtim. Paris´teki basın toplantısında biliyorsunuz bir gazeteci kalktı bana, malum Gezi olaylarının kahramanı Osman Kavala´yı sordu. Demek ki Fransa´da Kavala´nın avukatları varmış! Gezi olaylarının arkasındaki bütün o işlerin kahramanıdır; Türkiye´nin Soros´udur bu adam. O işlerin perde arkasındaki isimdir o. Bu tür insanların hangi çevrelerde nasıl sahiplenildiğini görmek de manidar" diye konuştu.

ABD´deki kumpas davasına da değinen Erdoğan, "Rıza Sarraf, arkasından Hakan Atilla meselesi, Halk Bankası meselesi. Bu konu ile ilgili yargı süreci kumpas üstüne kumpaslarla dolu. Zanlı olan birisi kalkıp ´Bana FBI 50 bin dolar verdi´ diyorsa bir defa sizin adalet sisteminiz çöktü demektir. Bunlara yönelik yapılan bir şey var mı? Hayır yok. Şimdi nisan beklenecek. Tüm bu konular, Türkiye ve ABD arasında hukuki sistemde ikili ilişkileri ciddi manada yaralamıştır. Ciddi manada burada aramızdaki süreçte darbe yemiştir" dedi.

Hakan Atilla davasının 9 ayda tamamlandığı ancak Fetullah Gülen hakkında neredeyse 4 yıl geçmesine rağmen tek bir adım atılmadığı hatırlatılan Erdoğan, "Bu, şunu gösteriyor. Pensilvanya´nın arkasında ABD var. Hakan Atilla davasıyla ilgili olarak da, gerekirse biz ABD´ye karşı dava açarız; zira şu anda Halk Bankası´nın dava açma yetkisi var. Bu bankamızın uluslararası düzeyde ismi kirletiliyor" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —