Tarih: 05.01.2018 22:52

ERDOĞAN, FRANSIZ GAZETECİNİN ?MİT TIR´LARI´ SORUSUNA SİNİRLENDİ

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris´te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısı yaptı. Toplantının soru cevap bölümünde Fransız gazetecinin MİT tırları sorusunu imalı bir şekilde sorması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan sert tepki geldi.

Erdoğan, Fransız gazeteciye ?Bu soruyu FETÖ ağzıyla soruyorsun? diyerek şunları kaydetti:

?O TIR´larla ilgili operasyonu yapanlar şuanda cezaevinde. İstihbarat teşkilatının bu tür operasyonlara yönelik kamyonlarla nereye silah taşıyacağına yönelik yetkileri var. Sen bana bunu soruyorsun da ABD´nin getirdiği 4 bin tır silahı niye sormuyorsun. Bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Bunları yutacak biri yok. Tamamen bir FETÖ ağzıdır bu. FETÖ ağzıyla konuşmamayı öğrenin .? 

 ´Türkiye bir hukuk devletidir´

Türkiye ve Fransa´nın 20 milyar euroluk ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, atılan imzalar için ´Hayırlı olsun´ dedi.

Terörle mücadelede Türkiye´nin çok ağır bedeller ödediğini dile getiren Erdoğan, PYD ve YPG için Ankara ve Paris´in birlikte mücadele etmesi gerektiğini söyledi.

Erdoğan sözlerine "Fransa´da FETÖ mensuplarına yönelik hassasiyet çok önem arz ediyor. Vakıflarıyla işyerleriyle adeta kurumsallaşıyorlar. PKK aynı şekilde. Bu noktada hassasiyet gözden kaçırılmamalı" şeklinde devam etti.

Fransa lideri Macron´un kendisine bazı isimler verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı, "Türkiye bir hukuk devletidir. Batı bize her zaman ´yargı bağımsızdır´ diyor. Türkiye´de de yargı bağımsızdır. Bağımsız yargı kendi kararını kendisi oluşturuyor" diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —