ERDOĞAN: ?CAN DÜNDAR AJANDIR?

ERDOĞAN: ?CAN DÜNDAR AJANDIR?

Almanya Başbakanı Merkel´le düzenlediği ortak basın toplantısında bir gazetecinin Can Dündar´la ilgili sorusuna yanıt veren Erdoğan, "Can Dündar´ın bir ajan olduğunu, 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini herhalde biliyorsunuzdur. Türk yargısına göre bir mahk

 Toplantının soru yanıt bölümünde, Türkiye´nin Almanya´dan iadesini istediği gazeteci Can Dündar, iki lidere soruldu.

Bir gazetecinin Can Dündar´la ilgili sorusuna yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Can Dündar´ın bir ajan olduğunu, 5 yıl 10 aya mahkum edildiğini herhalde biliyorsunuzdur. Türk yargısına göre bir mahkumdur. İadesini istemek en doğal hakkımızdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Can Dündar´ın bir ajan olduğunu devletin sırların ifşa etme durumunda bir kişi olduğunu ve bunun Türk yargısı tarafından 5 yıl 10´a mahkum edildiğini biliyorsunuz. Bu kişi aradaki bir boşluğu fırsat bilerek kaçarak Almanya´ya geldi. Bu kişi Türk yargısına göre mahkumdur. Ajandır. Devletin sırlarını ifşa etmiştir. Hiçbir ülkede devletin sırları ifşa edilmez ifşa edilmesi suç teşkil eder" diye konuştu. .

Dündar´ın neden toplantıya katılmadığına ilişkin soruya Merkel de  "Kendi kararı" diye yanıt verdi.

Merkel, "Adli yardımlaşma ile ilgili konuları tek tek ele almak istemiyorum. Dündar toplantıya katılmama kararını kendisi vermiştir. Yanlış anlaşılma olmasın, akredistasyon için hukuki zemin vardır. Eşitlik açısından bu hak tanınmıştır. Can Dündar´ın kendisi katılmama kararı verdi. Kendisi hakkında benim ve Erdoğan arasında farklı görüşler olduğunu teyit edebilirim" diye konuştu.

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Anahtar Kelimeler: ERDOĞAN DÜNDAR AJANDIR