Tarih: 27.10.2016 14:53

ERDOĞAN ABD BAŞKANI OBAMA İLE YAPTIĞI GÖRÜŞMEYİ ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi´nde düzenlenen Gazi ve Şehit Yakınları Atama Töreni´nde yaptığı konuşmada,  ABD Başkanı Barack Obama ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, ?Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim, PYD YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka´da PYD PKK aynıdır zaten YPG aynıdır. Biz dedik ki ?Gelin sizinle beraber Rakka´dan DEAŞ´ı atalım.´ Bunu biz sizlerle beraber hallederiz. Bu gücümüz var? diye konuştu.

?Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar´a müsaade edemeyiz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

?Suriye´ye niye girdik? Özgür Suriye Ordusunu (ÖSO) Suriye´ye Cerablus´a soktuk, bizde arkalarından girdik ve DEAŞ Cerablus´ta hiç durmadı bıraktı gitti. Şimdi Cerablus´a yaklaşık 30 bin Cerablus halkı geldi topraklarına yerleşti. Bir taraftan hastanelerini yaptık, okullarını yapıyoruz, yollarını yapıyoruz vesaire ki Cerabluslu gelsin insanca yaşamaya başlasın. Arkasından RAi oraya girdik. Orayı da DEAŞ terk etti. Durmadık aşağıda Dabık vardı. Dabık DEAŞ´ın kutsalıydı. Orada bir zamanlar Mercidabık savaşlarını yaptığımız yerler. Dabıkt´tan da terk edip gittiler. Şimdi El Bab´a yürüyoruz. Çünkü El Bab onların önemli merkezi. El Bab´ı da onlar terk edecekler. Mücadele devam edecek. Ondan sonra Mümbiç´e Rakka´ya yöneleceğiz.

Dün akşam Sayın Obama ile uzun uzadıya bir görüşmemiz oldu ve bu görüşmelerimizle birlikte de bu tür adımları atacağımızı kendileriyle de paylaştık. Şunu da söyleyeyim, PYD YPG gibi terör örgütlerine bizim ihtiyacımız yok. Rakka´da PYD PKK aynıdır zaten YPG aynıdır. Biz dedik ki ?Gelin sizinle beraber Rakka´dan DEAŞ´ı atalım.´ Bunu biz sizlerle beraber hallederiz. Bu gücümüz var. Bunlar nedir ya? Basit bir terör örgütü. Bunların hepsi aynı. Suriye ve Irak´ta aynen şuanda Kerkük´te Musul´da Telafer´de Sincar´da bu mücadeleyi yine sürdüreceğiz. Sincar yeni bir Kandil olma yolunda. Onun için biz Sincar´a müsaade edemeyiz. Çünkü orada PKK var. Telafer´de ne yazık ki Türkmen kardeşlerimiz ikiye bölündü. Öyleler zaten, bir kısmı Şia bir kısmı Sünni. Şimdi orada mezhepler noktasında çatışma var. biz bunu istemiyoruz. Telafer´e sesleniyorum. Bırakın, bu mezhep çatışmasını. Mezheplerin üzerinde İslam var. İslam´la birleşin. Suriye ve Irak´ta bekamızı tehdit eden hiçbir gelişmeye seyirci kalmıyoruz kalmayacağız.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —