ENGELSİZ KULAÇLAR’IN 4’ÜNCÜSÜ FETHİYE’DE GERÇEKLEŞTİ
SPOR 14.05.2022 13:58:00 551 0

ENGELSİZ KULAÇLAR’IN 4’ÜNCÜSÜ FETHİYE’DE GERÇEKLEŞTİ

ÖZEL GEREKSİNİMLİ GENÇLER SADETTİN SARAN İLE YÜZDÜ

Saran Group’un; özel gereksinimligençlerintopluma kazandırılmasına destek olmak amacıyla hayata geçirdiği “Engelsiz Kulaçlar” sosyal sorumluluk projesinin 4’üncüsü 14 Mayıs’ta Fethiye’de gerçekleşti. 25 özel gencin Saran GroupYönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca ve Kaymakam Alper Balcıile birlikte kulaç attığı yarıştan tüm yüzücüler birincilik madalyası ile ayrıldı. 

Spordan aldığı kazanımları yine spor aracılığıyla Türkiye’nin gençleri ile paylaşarak sürdürülebilir bir katma değer yaratmayı amaçlayan Saran Group; özel gereksinimligençleri hayata kazandırmak ve fırsat eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla “Engelsiz Kulaçlar” sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu sene4’üncüsü İZEV Derneği işbirliğiylehayata geçirilen projede Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karacave Kaymakam Alper Balcı 25 özel gereksinimligenç ile kulaç attı. Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingöl’ün de katıldığı etkinlikte yine eğlenceli anlar yaşandı. 

Sporun gelişmesi, daha fazla genç tarafından hayat tarzı olarak benimsenmesi, sporcuların desteklenmesi, sporda fırsat eşitliğinin sağlanması konularına büyük önem veren Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran:“Bugün tüm gülüşleri ve bitmek bilmeyen enerjileriyle bizi de neşelendiren gençlerle birlikte spor yapabildiğim için çok mutluyum. Her zaman ifade ettiğim gibi ben bugünlere sporla geldim. Şimdi spordan kazandıklarımı yine spor aracılığıyla bu ülkenin kıymetli çocukları ve gençleriyle paylaşıyorum. Bizim her zaman altını çizdiğimiz en önemli nokta sporda fırsat eşitliğinin yaratılması ve bu konuda farkındalığın oluşmasını arzuluyoruz. Spor herkes için, her zaman ulaşılabilir olmalı. Tüm çocuklar spor ile büyümeli, gelişmeli, hayatlarının bir tarafında spor hep olmalı.Kimi bunu bir mesleğe dönüştürür, kimi bedenini ve ruhunu geliştirir, kimi ise bu sayede sosyalleşir. Ama mutlaka kazanırlar.” dedi.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca: “Saran Group’un değerli Başkanı Sn.Sadettin Saran Bey’in, sporu ve özel çocuklarımızı ne kadar sevdiğini, emek verdiğini çok iyi biliyoruz. Bugün bizlerde“Engelsiz Kulaçlar” sosyal sorumluluk projesinde, kendilerini, kıymetli özel çocuklarımızı ağırlamaktan, birlikte yüzmekten mutluluk duyduk. Fethiye Belediyesi olarak bizde özel çocuklarımızın, hayatın içinde aktif olarak yeralmaları, çalışmaları ve özgüvenlerini kazanıp, en önemlisi mutlu olmaları adına, Büyükşehir Belediyemizle birlikte “Down Kafe” projemizi hayata geçirdik. Birçok konuda onların ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapmaya devam ediyoruz.Bu vesile ile Saran Group’un değerli Başkanı Sn. Sadettin Bey’e, ekibine, organizasyonun gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen kişi ve kurumlarateşekkür ederim.” dedi.

Fethiye Kaymakam’ı Alper Balcı etkinlikle ilgili düşüncelerini: “Bugün gençlerimizle birlikte burada birlikte olmak ve spor yapmak çok güzeldi. Böyle güzel bir organizasyona katıldığım için çok mutlu oldum. Bundan 12 sene evvel Ardahan’da tanıştım Sadettin Bey ile. Ardahan soğuk, kış şartlarının sert geçtiği bir coğrafyamız ve orada bir spor salonumuz yoktu. Sadettin Bey geldi, kısa sürede bir spor salonu yaptı ve ben öğrencilerimle birlikte -30 derecede spor yaptım. Bir sene sonra Ağrı’ya tayinim çıktı, orası da Ardahan kadar çok soğuk bir yer. Yine Sadettin Bey ekibiyle geldi, spor salonumuzu yaptı. 12 sene sonra şimdi Fethiye Kaymakamıyım ve Sadettin Bey yine burada. Kendilerine hem doğudaki hizmetlerinden ötürü hem de buradaki etkinlikten ötürü müteşekkirim. Kendisine devletim ve milletim adına çok teşekkür ediyorum”ifadeleriyle paylaştı.

(vş)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli