“En çok tercih edilen üniversiteler arasına gireceğiz”
YAŞAM 29.11.2020 11:15:00 597 0

“En çok tercih edilen üniversiteler arasına gireceğiz”

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, akademik kadroyu güçlendirmeye odaklandıklarını belirterek, “Alanının en iyileriyle kadro oluşturma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Başkanı Cafer Esendemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay’ı ziyaret etti.

ATÜ’de yeni yerleşkenin altyapı çalışmalarını sürdürürken önceliği kurumsallaşmaya ve akademik kadroyu güçlendirmeye verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, “Kadromuzu alanının en iyilerinden oluşan genç akademisyenlerle güçlendiriyoruz. Yeni bir üniversite olmamıza rağmen örneğin Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümümüz akademisyenleriyle Türkiye’nin iyi üniversiteleriyle rekabet edebilir hale geldi. Tüm fakülte ve bölümlerimizde akademik kadroyu güçlendirmeye yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Kadromuzda yer alan akademisyenlerin yaklaşık yüzde 15’e yakını TÜBİTAK ve yurtdışı fonlu projeler yürütüyor” dedi.

Üniversitenin uluslararası yayın sıralamasında üst sıralara yükselişinin devam ettiğini belirten Tümay, bu başarının üniversitede eğitim veren, uluslararası çalışmalar yürüten hocalarla gerçekleştiğini söyledi. Tümay, üniversite sanayi iş birliğinde akılcı, hayatın ihtiyaçlarını giderecek, katma değer sağlayacak projeler üzerinde çalıştıklarını ifade ederek, Temsa ile uzun süredir önemli projeler üzerinde çalışıldığını ve bu sürecin halen devam ettiğini söyledi. Tümay, akademik vizyonun sanayide ürüne dönüşmesinin ve patentli ürünlerin ortaya çıkmasının ülke için değerine vurgu yaparak, “Tüm bölümlerde eğimler İngilizce veriliyor. Yabancı Diller Bölümümüz uluslararası platformda akredite edildi. Bu anlamda Türkiye’nin en önde gelen üniversiteleri arasına girdik” diye konuştu.  

 

PROJE GELİŞTİRENE TEŞVİK

Kaynakları doğru değerlendirerek, öğrencileri ve akademik kadroyu bilim ve inovatif projeler üretmeye yönlendirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Tümay, “Başta TÜBİTAK olmak üzere yenilikçi projeler üzerinde çalışan akademisyenlerimizi onure ediyor, destekliyor ve özendiriyoruz. Çok yakında başarılarla sık anılacak bir eğitim kurumu olacağız” dedi.

Adanalı’nın ATÜ’ye sahip çıkması gerektiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tümay şunları söyledi:  “Yanı başımızda bulunan Sofulu çöplüğünün kokusunu ne öğrencimize ne de akademisyenlerimize ne de ziyaretçilerimize izah edebiliyoruz. Yol altyapımızla ilgili eksiklerimiz hâlâ giderilmedi. ATÜ Adana’nın yükselen bir değeri olacaksa hepimizin bu kuruma destek vermesi lazım.”

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ATÜ’nün başarısının Adana’nın dolayısıyla Türkiye’nin başarısı anlamına geldiğini belirterek, “Yeni dönemde üniversite – medya iş birliği ve tanıtım çerçevesinde gerçekleştirilecek projelere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. ÇGC Yönetim Kurulu’nun ATÜ ziyaretinde Başkan Cafer Esendemir, Başkan Yardımcıları Mehmet Uluğtürkan, Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Mali Sekreter Murat Yonat ve Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Ünkat hazır bulundu. (CO)     


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı