Tarih: 16.10.2017 09:57

En çok izlenen sinema filmi belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Medya takibinin öncü kuruluşlarından Ajans Press, Türk sinema tarihinde en çok izlenen filmleri inceledi. Ajans Press´in türlere göre sinema yapımlarını incelediği araştırmada 1989 yılından günümüze kadar sinema seyircisi en çok komedi filmlerini izledi.

Sinema, Türkiye´de özellikle hafta sonlarını değerlendirmek açısından oldukça tercih edilir bir sosyal aktivite olurken teknolojinin ilerlemesiyle birlikte Türkiye´de sinemaya olan rağbeti artırdı. Sinema son zamanlarda hiç olmadığı kadar tercih edilirken ülkemizde bulunan sinema salonları her yıl artıyor. ITS Medya´nın gerçekleştirilen medya incelemesinde ise sinema konulu 50 bin 929 haber yapıldığı tespit edildi.

Beyaz Perde´de yerli film rüzgarı esti

Ajans Press´in Box Office´ten derlediği verilere göre, 1989 yılından bugüne Türk sinemasında türlere göre en çok izlenen filminde liderliği Recep İvedik 5 göğüsledi. Film 7 milyon 437 bin 5 kişi tarafından izlenerek tüm zamanların en çok izlenen yapımı oldu.2006 yılında vizyona giren Kurtlar Vadisi Irak 4 milyon 256 bin 567 kişi tarafından izlenerek sinema tarihinde en çok izlenen ikinci yapımı unvanını alırken aksiyon dalında ilk sırada yer aldı. Cem Yılmaz´ın kült yapımlarından G.O.R.A ,4 milyon bin 711 izleyici rakamıyla en çok izlenen üçüncü yapım olurken dram dalından liderliği elde eden Babam ve Oğlum 3 milyon 839 bin 883 kişi tarafında izlenerek en çok izlenen dördüncü film oldu.Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül´ün yaptığı New York´ta Beş Minare 3 milyon 474 bin 495 seyirciyle en çok izlenen beşinci film oldu. Tüm zamanların en çok izlenen ilk beş filmi içerisinde yabancı yapım olmaması ise dikkat çeken bir ayrıntı oldu. 1989´dan bu yana en çok izlenen ilk beş yapımı sırasıyla Celal ile Ceren, Titanik, Allah´ın Sadık Kulu Barla ,2012 ve Dabbe:Zehr-i Cin oldu.(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —