Tarih: 31.08.2018 10:25

Elektrikli araç sayısı 1 milyonu aştı

Facebook Twitter Linked-in

Medya takip ve raporlama ajansı PRNet´in EV-Volumes verilerinden ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre, Avrupa´daki elektrikli araç sayısının 1 milyonu aştığı saptandı. Böylelikle, Avrupa´nın bu alanda 1 milyonluk sınırı geride bırakan ikinci bölge olduğu görüldü. Çin´de ise sadece geçtiğimiz yıl 1 milyon elektrikli araç satışına rastlanırken, Çin´in zirveyi kimseye kaptırmadığı gözlendi. ABD´de bu alanda büyük bir pazara sahip olurken, 900 binlik elektrikli araç satışının gerçekleştiği kaydedildi. 

Avrupa´da 2018´in ilk yarısında 195 bin elektrikli araç satışı gerçekleşti 
Ajans Press ve PRNet´in konuyla ilgili gerçekleştirdiği medya araştırmasında yazılı basına yansıyan haber adetleri belli oldu. Gerçekleştirilen medya incelemesinde, 2017 yılından itibaren elektrikli araçlarla ilgili 9 bin 970 haber yansıması tespit edildi.Raporda, 2018 yılının ilk yarısındaki verilere yer verilirken, Avrupa´da sadece 6 ay içinde 195 bin elektrikli araç satışının gerçekleştiği ortaya çıktı. Bu rakamlar geçen yılla kıyaslandığında da yüzde 42´lik bir artış olduğu saptandı. 2018 yılının ikinci yarısında da bu artışın devam edeceği öngörüler arasında yer aldı. Avrupa´da elektrikli araç satışıyla liderliği elinde bulunduran ülke Norveç olarak görüldü. Norveç´i Almanya, Birleşik Krallık ve Fransa´nın takip ettiği belirlendi. 

Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçları Platformu (TEHAD) verilerinden alınan bilgilere göre ise Türkiye´de 2018 yılının ilk 6 aylık döneminde gerçekleştirilen elektrikli ve Hibrid otomobil satış adedi 2 bin 263 olarak görüldü. Böylelikle 2017 yılının aynı dönemine oranla yüzde 61,5 artış gerçekleştiği gözlendi. (Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —