YAŞAM 6.01.2022 10:34:00 1006 0

"Eğlence Sektörü 5.4 Milyon Kişiye İstihdam Sağlıyor"

Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan: "Türkiye’nin eğlence sektöründeki gelişimi, pazarın geniş ve yatırıma müsait olması, birçok yabancı firmanın da bu alana girmesinde önemli rol oynuyor" dedi

Şehirleşme her geçen gün artıyor. Küresel olarak, nüfusun yüzde 50'den fazlası bugün kentsel alanlarda yaşıyor. 2045 yılına kadar ise dünyanın kentsel nüfusunun 1,5 kat artarak 6 milyara ulaşması bekleniyor.   Şehirler aynı zamanda büyüme açısından genellikle ülkelerin ekonomisinde itici bir güç olarak önemli bir rol oynuyor.   Dünya çapındaki GSYH’nin yüzde 80'inden fazlası kendi sınırları içinde üretiliyor. Bu durum ‘Mutlu Şehir’ temasını ön plana çıkarıyor.  Öyle ki son 35 yılda yürütülen 20 araştırmayı kapsayan bir analiz, kentsel alanlarda yaşayan insanlar arasında psikiyatrik bozuklukların yaygınlığının önemli ölçüde daha yüksek olduğunu söylüyor. Çağın felaketi olarak adlandırılan koronavirüs sürecinde oluşan psikolojik hasar ile bilirkte yaşam kalitesini, refahı ve mutluluğu etkileyen eğlence sektöründeki özel ve kamu yatırımları daha da önemli bir hale geliyor. Çünkü daha mutlu insanların, bir topluma hesaplanamaz sosyal ve ekonomik faydalar sağladığı, yapılan araştırmalar ile de ortaya konuyor. 

Türkiye’nin Potansiyeli Çok Yüksek

Türkiye’de il ve ilçe belediyelerinde yüzde 90 oranında planlanan büyük ve küçük eğlence ve rekreasyon projeleri olduğunu dile getiren Tureks Uluslararası Fuarcılık Genel Müdürü Nergis Aslan, “ Türkiye’de 81 il ve 957 ilçe var.  Bu da sektör için çok büyük bir potansiyeli teşkil ediyor. Şehir hayatına bir nefes olan millet bahçeleri de bu duruma örnek olarak gösterilebilir. Sektörün dinamik yapısı ülkemizde sürekli bir gelişme ve büyüme meydana getiriyor. Milyonlarca doların döndüğü bu sektörde gelişmekte olan Türkiye, yurt dışı yatırımcılarının da dikkatini çekiyor.  Türkiye’nin eğlence sektöründeki gelişimi, pazarın geniş ve yatırıma müsait olması, birçok yabancı firmanın da bu alana girmesinde önemli rol oynuyor. Dünyanın her yerinde yerleşmiş ve sürekli geliştirilen eğlence sektörü, ülkemizde ise son 10 yıldır adım adım yükseliyor. Ayrıca şehirlerin cazibe merkezleri turizm sektörü için de önemli bir rol oynuyor” dedi.

(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false