GÜNDEM 4.08.2022 10:59:00 543 0

"EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİLERİN KABUSU HALİNE GELDİ"

2022 KPSS sorularının sızdırılması ile 20 yıllık AKP iktidarındaki sayısız emek gaspına bir yenisini daha eklediğine dikkat çeken Çelebi

CHP Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, KPSS sorularının sızdırılmasına yönelik yazılı bir  açıklama  yaptı.
 


"ÇÖKEN BİR EĞİTİM SİSTEMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ"


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Mehmet Çelebi, bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'sinin tıpatıp aynı çıktığı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın(KPSS) skandal olduğunu belirterek, ‘’Her alanda olduğu gibi eğitimde de yıllardır ‘’Benden olsun çamurdan olsun’’ mantığıyla yapılan liyakatsız atamalar, öğrencilerin kabusu haline gelen sistem değişiklikleri, adam kayırmacılığa zemin oluşturmak için getirilen mülakat sistemi ve  yanlış eğitim politikalarıyla tümden çöken bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız."dedi.

"ARTIK MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR"

 2022 KPSS sorularının sızdırılması ile 20 yıllık AKP iktidarındaki sayısız emek gaspına bir yenisini daha eklediğine dikkat çeken Çelebi, " Bir yanda gecesini gündüzüne katıp emek veren öğrenciler ve dişiyle tırnağıyla onları okutmak için çabalayan aileler; diğer yanda torpille, mülakatla atanan, soru çalan, çaldıran emek hırsızları! Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun 21 Aralık 2021 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı önüne gittiği ve içeri alınmadığı günü hatırlayın. Genel başkanımız, KPSS’de yüksek puan almalarına rağmen mülakatla elenen gençlerin sesini yükseltmek, kul hakkı yiyenlerden hesap sormak, haksızlığa, hukuksuzluğa, torpile karşı verdiği mücadeleyi büyütmek için oradaydı. Bugün bu mücadelenin haklılığına tüm halkımız tanıklık ediyor. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Yaşamın her alanında görülen adaletsizlikler insanları canından bezdiriyor."şeklinde konuştu.

"EĞİTİMDEKİ SORUNLARIMIZI ÇÖZMEYECEK"

AKP iktidarının basiretsiz ve adaletsiz yönetim anlayışının, devletin birçok kurumuna sirayet ettiğini belirten Çelebi şunları söyledi:  "Yaşananlardan sonra ÖSYM başkanı hemen görevinden alındı fakat bunun ne bizim ne de milletimizin nezdinde bir anlamı yok. Nasıl ki üç yılda dört defa değişen Merkez Bankası başkanları paramızın pul olmasını engelleyemiyorsa; nasıl ki iki yılda üç defa değişen Hazine Bakanları ekonomiyi düzeltemiyorsa ve nasıl ki Tarım Bakanlarının değişmesi ile çiftçinin yüzü gülmüyorsa; ÖSYM başkanının değişmesi de eğitimdeki sorunlarımızı çözmeyecek. Bu sorunların çözümü ancak seçimle mümkündür. Halkımız da bunun farkındadır. Tükenmiş AKP iktidarının bu ülkeye sağlayacağı bir fayda kalmamıştır. Önümüzdeki ilk seçimde bu yorgun iktidarı uğurlayıp; devlet yönetiminde ortak aklı, adaleti, liyakatı, sevgiyi, barışı ve hoşgörüyü egemen kılacağız."(Fİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli