Tarih: 11.11.2016 13:41

EGE BAGATUR ANISINA BELEDİYECİLİK PANELİ

Facebook Twitter Linked-in

16 Kasım 2016 Çarşamba günü saat 14.00´te düzenlenecek olan ?Neoliberal Kentleşme Koşullarında Belediyecilik? konulu panele konuşmacı olarak Prof. Dr. H. Tarık Şengül, Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu ve Şehir Yüksek Plancısı Ömer Mersinligil katılacak. Panelin yöneticiliğini ise Gazeteci Yazar Çetin Yiğenoğlu üstlenecek.

Hülya Başak Ekmekçi´nin Ege Bagatur videosu ile başlayacak panelin sunuculuğunu ise Nazan Arabacı Balcı yapacak.

Ege Bagatur 1973-77 yılları arasında CHP´den Adana Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde bir yandan muhalif bir partinin mensubu olmak diğer yandan da belediyelerin  o günlerdeki çok kısıtlı bütçe olanaklarını aşmak gibi çok büyük engellere rağmen Adana´da dürüst ve halka dönük belediyecilik uygulamaları ile önemli bir yerel yönetici olmuştur. İmar ve kamu rantlarından yararlanma girişimlerini önleme çabaları dolayısı ile 30 Haziran 1975 günü yapılan  Belediye Meclisi toplantısında başkan vekili Ahmet Albay ile birlikte silahlı saldırıya uğramış, aldığı çok ağır yaralar nedeniyle uzun süre tedavi altında kalmıştır.

Ege Bagatur başkanlık görevinin sona ermesini izleyen 1977-90 yıllarında avukatlık mesleğini sürdürmüş ve 16 Kasım 1990 tarihinde de yaşama veda etmiştir.

.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —