Tarih: 19.12.2017 11:29

DÜNYANIN EN İYİ ÖĞRENCİ ŞEHRİ: MONTREAL

Facebook Twitter Linked-in

Her yıl, dünyanın en güçlü yüksek öğretim sistemlerine sahip ülkeler, şehirler ve üniversitelerinin ölçüt olarak alınarak yapılan Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri sıralamasının zirvesinde bu yıl Kanada´nın Montreal şehri yer aldı. Medya Takip Ajansı Interpress´in Londra merkezli üniversite derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds (QS) tarafından açıklanan 2017 Dünyanın En İyi Öğrenci Şehirleri raporundan derlediği bilgilere göre geçtiğimiz sene 7. sırada yer alan Montreal´in bu başarısında çok kültürlü, çok dilli ve yüksek kaliteli eğitim sisteminin bulunduğu üniversitelere sahip olmasının etken olduğu belirlendi.

Paris ikinciliğe geriledi ?

Medyaya yılbaşından bu yana üniversitelerle ilgili 950 binden fazla haber yansırken, geçen yıl ilk sırada yer alan Fransa´nın başkenti Paris´inlistede ikinci sıraya gerilediği belirlendi. Dünyanın en çok tercih edilen öğrenci şehirlerinden üçüncüsü ise İngiltere´nin başkenti Londra oldu. Bu şehirleri Güney Kore´den Seul ve Avusturalya´dan Melbourne takip ederken ilk 10´a giren diğer şehirler ise Almanya´dan Berlin, Japonya´dan Tokyo, Amerika´dan Boston, Almanya´dan Münih ve yine Kanada´dan Vancouver şehirleri olarak belirlendi.

Türkiye´den İstanbul ve Ankara ilk 100 içinde ?

QS 2017 En İyi Öğrenci Şehirleri sıralamasında bu yıl Türkiye, 71. sıradaki İstanbul ve 81. sıradaki Ankara ile ilk 100 şehir arasında yerini aldığı belirlendi. Yaklaşık 200 üniversitesi bulunan Türkiye´den İstanbul ve Ankara´nın bu başarısında ülkenin en iyi üniversitelerinin bu şehirlerde bulunmasının da büyük etkisi olduğu görüldü. 40 binin üzerinde uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan Türkiye´nin ekonomik ve kültür başkenti olan İstanbul, egzotik yapısı, doğu ile batı arasındaki kültür çeşitliliği ve eşsiz mimarisi ile öğrencilerin dikkatini çekerken, Ankara´nın ise ülkenin başkenti olmasının yanı sıra özellikle yoğun öğrenci nüfusu ve uygun öğrenim ücretlerine sahip üniversitelerin bulunmasının büyük rolü olduğu tespit edildi.(CO)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —