Tarih: 08.03.2022 10:20

“DÜNYA SAHNELERİNDEN GENÇ TÜRKLER -6- !”   

Facebook Twitter Linked-in

Ç.D.S.O. 2021-2022 Sanat Sezonu boyunca dünya çapında başarılarıyla ün yapmış genç Türk sanatçıları ağırlamaya devam ediyor. Dünyaca ünlü orkestra şefi Matthew Coorey yönetiminde gerçekleşecek serinin altıncı konserinde, yeni jenerasyonun hızla yükselen ve en çok aranan isimlerinin arasında yer alan başarılı çello sanatçısı Jamal Aliyev ve genç yaşına rağmen birçok başarılara imza atmış perküsyon sanatçısı Aykut Köselerli solist sanatçı olarak yer alacaklar.

   Programın ilk yarasında Ç.D.S.O., F. Mendelssohn’un “Fingal’in Mağarası Uvertürü” nü seslendirecek ve ardından, olağan üstü piyanist yetenekleriyle yirmi beş yılı aşkın bir süredir klasik müzik dünyasında besteleriyle de dinleyicileri etkileyen Fazıl Say’ın muhteşem eseri “Şahmaran”ı, Jamal Aliyev ve Aykut Köselerli birlikte yorumlayacaklar.                                                                                                                                                   
    Programın ikinci yarısında Ç.D.S.O., ölümsüz besteci L. Van Beethoven’ın 6. senfonisini sanat severler için seslendirecek.
    Kaçırılmaması gereken bu konseri 11 Mart 2022 Cuma akşamı saat 20.00’da Büyükşehir Belediyesi Konser Salonu’nda izleyebilirsiniz.
(vş)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —