DÜNYA MÜLTECİ GÜNÜ
YAŞAM 18.06.2021 09:58:00 509 0

DÜNYA MÜLTECİ GÜNÜ

Dünya Mülteci Günü münasebetiyle AB Türkiye Delegasyonu, 18 Haziran’da Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte “Benim Neslim: Yuva, Eğitim ve Gelecek” başlıklı bir video-haritalama gösterisi düzenliyor.

Tören, Delegasyon Başkan Yardımcısı Sn Eleftheria Pertzinidou ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Sn Yusuf Büyük’ün katılımlarıyla gerçekleştirildi. Delegasyon Başkan Yardımcısı yaptığı konuşmada şunları söyledi;    “Dünya Mülteci Günü dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca mülteciyi hatırlamamız ve yaşadıkları dramı anlamamız için her yıl bize bir fırsat sunuyor. Bu yıl İstanbul’da hep birlikte bir umut mesajı verelim ve Türkiye’de sıcak bir şekilde karşılanan ve hayatlarını yeniden kurma imkânı bulan mültecileri hatırlayalım.”
Video-haritalama gösterisiyle, Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı, KfW, SPARK ve Concern tarafından hayata geçirilen çeşitli projeler vasıtasıyla AB tarafından desteklenen Suriyeli ve Türk çocukların sanatsal çalışmaları izleyicilerle buluşacak.  
Bu ses ve ışık gösterisi 18 ve 19 Haziran tarihlerinde 21:00’den 01:00’e kadar düzenli aralıklarla Galata Kulesi’ne yansıtılacak.   
Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı (FRİT) nedir?
Özellikle Suriye'deki çatışma nedeniyle benzerine rastlanmamış sayıda insanın Türkiye'ye gelmesi sonucunda, Türkiye dünyanın en büyük mülteci nüfusu olan 4 milyonu aşkın mülteciye ev sahipliği yapmaktadır. Buna 3,6 milyon kayıtlı Suriyeli mülteci ile ağırlıklı olarak Afganistan, Irak, İran ve Somali'den gelen yaklaşık 400 bin kayıtlı mülteci dâhildir. Türkiye, ev sahibi toplumları da önemli ölçüde etkileyen mültecileri ve göçmenleri kabul etme, destekleme ve barındırma noktasında takdire şayan çabalarda bulunmaya devam etmektedir.
Avrupa Birliği (AB) 2011’den bu yana mülteci krizi karşısında Türkiye’ye destek olmaktadır. 2016'da Türkiye’deki Mülteciler için Mali Yardım Programı’nın (FRIT) hayata geçirilmesiyle birlikte sağlanan yardımlar önemli ölçüde arttırılmıştır. Türkiye’deki mültecilere ve onlara ev sahipliği yapan toplumlara destek amacıyla FRIT kapsamında eğitim, sağlık, altyapı, göç yönetimi, sosyo-ekonomik kalkınma, koruma ve temel ihtiyaçlar gibi kilit öncelikli alanlarda yardım sağlanarak 6 milyar Avro taahhüt edilmiştir.
AB, ihtiyaç duyulan projeleri hayata geçirmek için T.C. Bakanlıkları, AB Üye Devletlerinin Kalkınma Bankaları, Uluslararası Finans Kuruluşları, BM kurumları, STK'lar ve Uluslararası STK'lar ile birlikte çalışmaktadır. AB tarafından finanse edilen projeler 2025 yılına kadar devam edecektir.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false