Dünya Kupası´nın en pahalı yıldızları

Dünya Kupası´nın en pahalı yıldızları

Rusya´da düzenlenecek olan Dünya Kupası´nda her mevkinin en değerli ismine bakıldığında ortaya rekor bir takım çıkıyor. 11 kişilik kadronun toplam değeri 1 milyar 220 milyon Euro. 11 kişilik kadroda, Real Madrid´in yıldızı Cristiano Ronaldo yer bulamıyor.

Rusya´da 14 Haziran´da başlayacak olan Dünya Kupası´nda en pahalı 11´in toplam piyasa değeri dudak uçuklattı. Her bölgenin en pahalı futbolcusunun yer aldığı kadronun toplam değeri 1 milyar 220 milyon Euro oldu. 11 kişilik kadro, 1 milyar 80 milyon Euro´yla Dünya Kupası´nın en değerli takımı olarak dikkat çeken 23 kişilik Fransa Milli Takımı´ndan 140 milyon Euro daha pahalı. Dünyanın sayılı yıldızları ise, güncel bonservis fiyatları baz alındığında bu kadroda kendisine yer bulamadı. 120 milyon Euro´luk değeri olan Fransız yıldız Mbappe, Arjantin´in en önemli isimlerinden 110 milyon Euro değeri olan Dyabala, Chelsea´nin yıldız ismi 110 milyon Euro´luk değeri bulunan Hazard, Tottenham´da oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken 100 milyon Euro´luk Dele Ali, Barcelona´nın kadrosuna katmak için çok uğraştığı 100 milyon Euro değeri olan Coutinho, Atletico Madrid´in en önemli ismi olan 100 milyon Euro´luk Griezmann ve Real Madrid´in yıldızı piyasa değeri 100 milyon Euro olarak belirlenen Cristiano Ronaldo, 11 kişilik kadroda kendisine yer bulamadı.

Kaleci: David de Gea (70 milyon Euro) 

İspanya Milli Takımı´nın file bekçisi olan ve Manchester United forması giyen David de Gea, turnuvanın en yüksek bonservis bedeline sahip kalecisi olarak dikkat çekiyor. Atletcio Madrid kalecisi Oblak´la birlikte Avrupa´nın da en pahalı kalecisi olan David de Gea, Slovenya´nın Dünya Kupası´na katılamaması ve Oblak´ın turnuvada yer alamamasıyla birlikte, Dünya Kupası´nın en pahalı kalecisi olarak bu alanda zirvede yer alıyor.

Sağ bek: Daniel Carvajal (60 milyon Euro) 

İspanya´nın 23 kişilik kadrosunda bulunan Real Madrid´li futbolcu, 60 milyon Euro´luk piyasa değeriyle, sağ bekler arasında zirvede.

Stoper: Raphael Varane (70 milyon Euro) 

Real Madrid´in Fransız futbolcusu Raphael Varane, turnuvanın en pahalı stoperi olarak dikkat çekiyor. 2011 yılında 18 yaşında Fransa´nın Lens takımından 10 milyon Euro karşılığında Real Madrid´e gelen yıldız futbolcunun değeri 70 milyon Euro.

Stoper: Mats Hummels (60 milyon Euro) - Samuel Umtiti (60 milyon Euro) 

Stoper bölgesinde Raphael Varane´ın ardından en pahalı 2 oyuncu Alman Mats Hummels ve Fransız Samuel Umtiti, kadroda yer buldu. Bayern Münih forması giyen Hummels ve Barcelona´da oynayan Umtiti, Dünya Kupası´nın en pahalı savunmacılarından.

Sol bek: Marcelo (60 milyon Euro) - Jordi Alba (60 milyon Euro) 

Real Madrid´in bu sene kazandığı Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunda başrol oynayan isimlerden Marcelo, dünyanın en pahalı 2 sol bek oyuncusundan birisi. Brezilya kadrosunda bulunan Marcelo´nun piyasa değeri 60 milyon Euro. Marcelo´yla birlikte en değerli 11´in diğer alternatif ismi, Barcelona forması giyen Jordi Alba. 2 futbolcu da aynı piyasa değerine sahip.

Ön libero: Paul Pogba (90 milyon Euro) 

Juventus´tan Manchester United´a transfer olduğunda Avrupa´nın gündemine oturan Pogba, ön liberonun yanı sıra merkez orta saha ve forvet arkasında da oynayabiliyor. Fransız futbolcu, ön libero mevkisinde 90 milyon Euro´luk piyasa değeriyle öne çıkıyor.

Sağ kanat: Mohamed Salah (150 milyon Euro) 

Liverpool´da gösterdiği performansla adından söz ettiren, hatta Mısır´da yapılan seçimlerde, 1 milyonun üzerinde oy alan Mohamed Salah, 150 milyon Euro´luk değeriyle dikkat çekiyor. 197 milyon Euro değeri olan Mısır Milli Takımı´nda Salah, 22 futbolcunun toplam değerinin 3 katında değere sahip.

Orta saha: Kevin De Bruyne (150 milyon Euro) 

Manchester City´nin Belçikalı yıldızı Kevin De Bruyne, 150 milyon Euro´luk değeriyle en pahalı orta saha oyuncusu olma özelliğine sahip.

Sol kanat: Neymar (180 milyon Euro) 

222 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona´dan Paris Saint Germain´e transfer olan Neymar, Messi ile birlikte turnuvanın en pahalı ismi olarak dikkat çekiyor. Brezilyalı yıldız, Dünya Kupası´nda takımının en önemli kozu durumunda.

Forvet: Messi (180 milyon Euro) 

Arjantin´in yıldızı, 2014 yılında finalde kaybedilen Dünya Kupası´nı bu kez kaldırmak istiyor. 180 milyon Euro piyasa değeri bulunan yıldız oyuncu, Neymar´la birlikte dünyanın en pahalı oyuncusu olarak dikkat çekiyor.

Forvet: Harry Kane (150 milyon Euro) 

Tottenham forması altında gösterdiği performans ve attığı gollerle öne çıkan Kane, İngiltere Milli Takımı´nın bu turnuvadaki en önemli kozlarından birisi durumunda. Yıldız futbolcu, 150 milyon Euro´luk piyasa değeriyle, en pahalı hücum oyuncuları arasındaki yerini aldı. 

(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı