Tarih: 12.06.2018 16:30

Dünya Kupası´na en fazla oyuncu İngiltere´den

Facebook Twitter Linked-in

İkinci Dünya Savaşı hariç 1930 yılından beri organize edilen ve bu yıl 14 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında Rusya´da 21.´si düzenlenecek olan Dünya Kupası´na İngiltere Premier lig oyuncuları damga vuracak. Tam 107 futbolcuyla temsil edilecek Premier Lig´in Dünya Kupası´nda boy gösterecek en değerli futbolcuları olarak ise 150´şer milyon Euro ile özellikle bu sezon Liverpool formasıyla yıldızı parlayan Muhammed Salah, Tottenham´dan Harry Kane ve Manchester City´nin başarılı futbolcusu Kevin De Bruyne dikkat çekiyor. 
Söz konusu oyuncuları 110 milyon Euro ile Chelsea´nin Belçikalı futbolcusu Edin Hazard takip ederken, Tottenham´ın genç orta sahası Del Alli 100, Pogba, Lukaku ve Sterling de 90 milyon Euro piyasa değerine sahip. 
Leicester City´nin 31 yaşındaki Tunuslu stoperi Yohan Benalouane ve Chelsea´nin 36 yaşındaki Arjantinli kalecisi Willy Caballero ise 1´er milyon Euro ile en düşük piyasa değeri olan futbolcular olarak ön plana çıkıyor. 

La Liga´dan 78 futbolcu gidiyor 
İspanya La Liga da Dünya Kupası´na gönderdiği 78 futbolcu ile Premier Lig´in arkasından ikinci sırada yer alıyor. Bu oyuncular içinde 180 milyon Euro ile Barcelona´nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi en değerli futbolcu konumunda. Real Madrid´in Portekizlisi Cristiano Ronaldo´nun ise 100 milyon Euro´luk piyasa değeri bulunuyor. Barcelonalı Coutinho ve Atletico Madrid´in golcü forveti Griezmann da 100´er milyon Euro ile Ronaldo´ya eşlik ediyor. 
Leganes forması giyen Suudi Arabistan´lı Yahya Al-Shehri, Villarreal´de oynayan bir başka Suudi Salem Al-Dawsari ve Deportivo La Coruna´da görev alan Danimarkalı Michael Krohn-Dehli ise 800´er bin Euro ile Dünya Kupası´nda boy gösterecek en düşük piyasa değerine sahip La Liga oyuncuları. 

Bundesliga 62 oyuncu gönderiyor 
Dünya Kupası´nda Almanya Profesyonel 1. Futbol Ligi Bundesliga´da oynayan 62 futbolcu ülkelerinin başarısı için ter dökecek. Almanya´da 2017-2018 şampiyonu Bayern Münih ise 2018 Dünya Kupası´nda top koşturacak en değerli Bundesliga oyuncularına sahip. Bu sıralamada ilk sırayı 90 milyon Euro ile Polonya Milli Takımı´nın forveti Robert Lewandowski alıyor. Kolombiya´nın 26 yaşındaki on numarası James Rodriguez 70 milyon Euro ile ikinci sırada yer alırken, üçüncü sırayı da 60´ar milyon Euro ile Bayern Münih´ten Thomas Müller, Thiago, Mats Hummels ve Leipzig futbolcusu Timo Werner paylaşıyor. 
Polonyalı Jakub Blaszczykowski ve Japonyalı Makoto Hasebe ise 1´er milyon Euro söz konusu sıralamada son sırayı paylaşıyor. 

Türkiye sekizinci sırada 
Türkiye, A Milli Takım olarak Dünya Kupası´nda yer alamasa da kendi liginden Rusya´ya oyuncu gönderen ligler sıralamasında 8. sırada bulunuyor. Spor Toto Süper Lig, 2018 Dünya Kupası´nda tam 22 futbolcuyla temsil edilecek. 
Türkiye Ligi´nde top koşturup da futbolun en değerli organizasyonunda oynayacak en değerli futbolcular ise 7´şer milyon Euro ile Galatasaray´ın Faslı oyuncusu Belhanda ve Beşiktaş´ın Hırvat stoperi Domagoj Vida. Bu iki futbolcuyu 6 milyon Euro ile Galatasaray´ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera izliyor. 
Geçtiğimiz sezon Süper Lig´de oynayan ve Dünya Kupası´nda yer alacak isimler şöyle: 

Beşiktaş: Ricardo Quaresma, Pepe (Portekiz), Domagoj Vida (Hırvatistan), Tosic (Sırbistan) 
Bursaspor: Aziz Eraltay (Avustralya), Abdullahi Shehu, William Ekong (Nijerya), Moussa Sow (Senegal) 
Galatasaray: Fernando Muslera (Uruguay), Yuto Nagatomo (Japonya), Younes Belhanda (Fas) 
Kasımpaşa: Siyam Ben Youssef (Tunus), Kenneth Omeruo (Nijerya), Trezeguet (Mısır) 
Fenerbahçe: Nabil Dirar (Fas) 
Medipol Başakşehir: Manuel da Costa (Fas) 
Trabzonspor: Ogenyi Onazi (Nijerya) 
Göztepe: Beto (Portekiz) 
Evkur Yeni Malatyaspor: Khalid Boutaib (Fas) 
Antalyaspor: Johan Djourou (İsviçre) 
Aytemiz Alanyaspor: Lamine Gassama (Senegal) 
Kardemir Karabükspor: Olafur Ingi Skulason (İzlanda) 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —