Dünya Kupası yine Avrupa´da kalacak

Dünya Kupası yine Avrupa´da kalacak

FIFA Dünya Kupası´nda çeyrek finalde mücadele eden son iki Güney Amerika ülkesi Uruguay ve Brezilya´nın elenmesiyle kupa Avrupa ülkelerinden birinin olacak. Son 3 kupayı da Almanya, İspanya ve İtalya kazanmıştı.

Rusya´da düzenlenen FIFA Dünya Kupası´nda sona yaklaşılırken, kupaya sahip olmak isteyen takımlar bir bir elenmeye devam ediyor. Çeyrek finale Avrupa´dan Rusya, Fransa, Belçika, İngiltere, İsveç, Hırvatistan, Güney Amerika´dan da Brezilya ve Uruguay kalmıştı. Uruguay´ın Fransa´ya, Brezilya´nın da Belçika´ya elenmesinin ardından turnuvada sadece Avrupa takımları devam edecek. 

Kupa 3 turnuvadır Avrupa´da 
2002 yılında Güney Kore ve Japonya´nın ortaklaşa düzenlediği Dünya Kupası´nı kazanan Brezilya´dan sonraki 3 turnuvada da kupa Avrupa´da kaldı. 2006´da İtalya, finalde Fransa´yı geçerek kupayı kazandı. 2010 yılında Hollanda´yı yenen İspanya kupayı aldı. Son olarak 2014´de ise Güney Amerika ekibi Arjantin´i mağlup eden Almanya kupayı müzesine götürdü. 
Rusya´daki turnuvada Avrupa Kıtası´ndan başka takım kalmadığından dolayı Dünya Kupası 4 sene daha Avrupa´da kalacak.(Öİ) 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı