Tarih: 13.06.2018 11:22

Dünya Kupası heyecanı başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

FIFA Dünya Kupası´nda heyecan 14 Haziran´da başlayacak. Turnuvanın açılış maçında ev sahibi Rusya, TSİ 18.00´de Suudi Arabistan ile mücadele edecek. 5 kıtadan 32 takım 8 grupta yer alıyor. Organizasyonda Avrupa´dan 14, Asya Güney Amerika ve Afrika´dan 5´er, Kuzey ve Orta Amerika´dan ise 3´er ülke yer alıyor. 

Final 15 Temmuz´da Moskova´da 
Toplam 11 kentte 12 stadyumda düzenlenecek turnuvada ilk turda 48 toplamda ise 64 maç oynanacak. Grup maçları 28 Haziran´da sona erecek. İkinci tur maçları 30 Haziran, 1, 2 ve 3 Temmuz´da, çeyrek final 6-7 Temmuz´da, yarı final maçları ise 10-11 Temmuz´da yapılacak. 14 Temmuz´da üçüncülük mücadelesi, final ise 15 Temmuz´da Moskova´da oynanacak. 

En çok Brezilya 
Geçmişte 20 kez organize edilen Dünya Kupası´nı Brezilya beş, Almanya ve İtalya dört, Arjantin ve Uruguay iki, İngiltere, Fransa ve İspanya ise birer kez kazandı. Son olarak Brezilya´da düzenlenen turnuvayı Almanya, finalde Arjantin´i geçerek kazanmıştı. 
Turnuvada Rusya´nın Moskova, St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Soçi, Nijniy Novgorod, Rostov, Samara, Volgograd, Saransk ve Yekaterinburg şehirlerinde bulunan stadyumlar ev sahipliği yapacak. 
Dünya Kupası grup ise şu şekilde: 

A Grubu: Rusya, Mısır, Suudi Arabistan, Uruguay 
B Grubu: İspanya, Fas, İran, Portekiz 
C Grubu: Fransa, Avustralya, Danimarka, Peru 
D Grubu: Arjantin, Hırvatistan, İzlanda, Nijerya 
E Grubu: Brezilya, İsviçre, Kosta Rika, Sırbistan 
F Grubu: Almanya, Güney Kore, İsveç, Meksika 
G Grubu: Belçika, İngiltere, Panama, Tunus 
H Grubu: Kolombiya, Japonya, Polonya, Senegal 

(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —