Tarih: 11.11.2018 12:15

Dünya, "Ateşkes Günü"nün 100. yıl dönümünü anıyor

Facebook Twitter Linked-in

Birinci Dünya Savaşı´nın sona ermesinin üzerinden tam 100 yıl geçti. 28 Temmuz 1914´te başlayan ve 11 Kasım 1918´de sona eren ve en az 17 milyon kişinin hayatını kaybettiği savaşın 100. yıl dönümü dolayısıyla dünyanın farklı köşelerinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. 
Savaşın yıl dönümü dolayısıyla Avustralya´nın başkenti Canberra´da Avustralya Savaş Anıtı´nda anma töreni düzenlendi. İngiltere´de ise parlamento üyeleri Whitehall Sarayı´nda düzenlenen anma törenine katılacak. Yeni Zelanda´nın başkenti Wellington´da 2 dakikalık saygı duruşunun ardından 100 pare top atışı yapılırken, Avrupa ülkelerinin liderleri Fransa´nın başkenti Paris´te toplandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron´un ev sahipliğinde düzenlenen ve ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in de katılacağı anma törenine 70 ülkeden liderler iştirak edecek. 
Anma töreni kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da aralarında bulunduğu devlet başkanları Paris Barış Forumu´na katılacak. 
Öte yandan, Paris´te aktivistler tarafından ABD Başkanı Donald Trump´a yönelik protesto gösterisi düzenlenmesi bekleniyor.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —