DOLAR MART AYINDA YATRIMCIYI SEVİNDİRİRKEN YILLIK OLARAK EN ÇOK KAYBETTİREN ARAÇ OLDU

DOLAR MART AYINDA YATRIMCIYI SEVİNDİRİRKEN YILLIK OLARAK EN ÇOK KAYBETTİREN ARAÇ OLDU

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Mart ayı sonuçları değerlendirildi.

 Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde en yüksek getirinin Amerikan Doları´nda gerçekleştiği bildirildi. Ancak yıllık değerlendirmeler dikkate alındığında   BIST 100 Endeksi yıllık en yüksek reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan Amerikan Doları yıllıkta yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Külçe altın her dönemde kazandırdı

Aylıkta Amerikan doları %1,83, Euro %1,64, Külçe altın %1,33 oranında kazandırırken, Devlet iç borçlanma senetleri %1,91, BIST 100 endeksi %0,61 ve Mevduat faizi (brüt) %0,07 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Üç aylık değerlendirmede yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı
BIST 100 endeksi olurken, Amerikan doları ise yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre ise Euro yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde Devlet iç borçlanma senetleri (DİBS) en çok kaybettirdi.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri BIST 100 Endeksi´nde gerçekleşti

TÜİK Adana Bölge Müdürlüğü, açıklamada yıllık değerlendirmede de bulundu. BIST 100 Endeksi yıllık en yüksek reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan Amerikan Doları yıllıkta yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.