Tarih: 27.08.2017 12:24

DOĞAN: "KURBAN KESERKEN ÇEVREYE ZARAR VERMEYELİM"

Facebook Twitter Linked-in

Doğan, yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurban kesildikten sonra çevrenin kirletilerek doğaya ve insan sağlığına zarar verilmemesi konusunda uyarılarda bulundu. Doğan, her yıl kurban kesim hizmetleriyle ilgili bir tebliğ yayınlandığını hatırlatarak, "Burada belediyelerin de görevi var vatandaşlara da sorumluluk düşüyor. Bu kapsamda yerel yönetimler tarafından kesim noktaları kuruluyor. Bu kesim noktalarında tedbiri, önlemi alınmış atıkları bertaraf edilen noktalarda kurbanlarını kestirmeleri en uygun olanıdır. Bir anlamda dini görevlerin de tam anlamıyla yerine getirilmesi açısından önem teşkil ediyor" diye konuştu.

/resimler/2017-8/27/1226106079292.jpg

"KURBANLAR KESİM NOKTALARINDA KESİLMELİ"

Doğan, işin ehli kişiler tarafından yapılmasının hayvanın zarar görmesinin de önüne geçtiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:

"Hem çevreye olumsuzluklar vermemek hem de dini vecibeyi uygun şekilde yerine getirmek amacıyla ben kurbanların kesim noktalarında kesilmesini öneriyorum. Çevreye ve insan sağlığına verilecek olumsuzlukların da önüne geçmelerini istiyorum. Kişisel olarak kesim yapanlar da yüksek yoğunluklu sızdırmaz poşetlere koyarak ağzını bağlasın ve belediye ekiplerine teslim etsin, onlar da uygun şekilde bertaraf edeceklerdir. Bu şekilde yapmayıp sokağa atma durumunda belediyelerin uyguladığı cezai müeyyide var ve buna maruz kalmamak açısından ya da o cezayı yaşamamak adına değil de bu olayı layıkıyla yerine getirme adına bence insanların sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Bu bir yükümlülük sonuçta hayvanlara zarar vermemek gerekiyor iyi bir şey yaparken kötü bir olayla durumu gölgelememek gerekiyor."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —