Diyarbakır´da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi

Diyarbakır´da 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi

Diyarbakır´ın Sur ilçesinde bir adrese jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, 2 bin 400 kilogram amonyum nitrat ile cinsi ve özelliği tespit edilemeyen 100 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Diyarbakırda 2.5 ton patlayıcı ele geçirildi

Olayla ilgili olarak 22 Haziran´da Silvan yoluna döşenen patlayıcıda parmak izi bulunan bir kişinin de aralarında olduğu 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Valiliği´nce yapılan açıklamada, Sur ilçesi Kayayolu Mahallesi mülki sınırları içerisinde bulunan şüpheli bir adrese 3 Aralık´ta operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, ?İcra edilen operasyon sonucunda EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen 2 bin 400 kilogram amonyum nitrat ile 100 kilogram cinsi ve özelliği tespit edilemeyen patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, biri 22 Haziran 2016 ayında Diyarbakır-Silvan karayolunda mayın/EYP döşenmesi olayında parmak izi tespit edilen şahıs olmak üzere toplam 2 şüpheli şahıs gözaltına alınarak adli işlemlere başlanmıştır? denildi.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı