Tarih: 06.04.2022 10:51

“Dehşet verici ve insanlık adına üzücü ”

Facebook Twitter Linked-in

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Kiev yakınlarındaki Buça ve İrpin dahil çeşitli bölgelerden basına yansıyan katliam görüntüleri dehşet verici ve insanlık adına üzücüdür. Ukrayna halkının acısını paylaşıyoruz” denildi.

“Masum sivillerin hedef alınması asla kabul edilemez olduğunun” belirtildiği açıklamada, “Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi ve hesap vermelerinin sağlanması temel beklentimizdir. Türkiye, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir” ifadelerine yer verildi.

İlk açıklama Kiev Büyükelçiliği’nden geldi

Türkiye’den Buça’daki görüntülerle ilgili ilk resmi tepki, önceki gün
Türkiye’nin Kiev Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla gelmişti.

Açıklamada, “Konunun bağımsız bir soruşturmaya tabi tutularak sorumluların tespit edilmesi temel beklentimizdir. Türkiye, savaşın başladığı ilk günden beri olduğu gibi, insanlık adına utanç verici bu tür sahnelerin son bulması ve bir an önce barışın sağlanması için çalışmaya devam edecektir” denilmişti.

Ukrayna, Buça’da yaşananları “soykırım” olarak nitelendirirken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov dün yaptığı açıklamada, “Buça’dan gelen görüntülerin uydurma olduğunu, bunun Rusya ile Ukrayna heyetleri arasında devam eden müzakerelerin bozulması için yapıldığını” savunmuştu.

Rus güçlerinin çekilmesiyle görüntülenen Ukrayna’nın başkenti Kiev’in 37 kilometre kuzeybatısındaki Buça kentinin sokaklarında çok sayıda cesede rastlanmıştı.

Buça’daki görüntülerin ardından çok sayıda Batı ülkesi Rusya’ya yönelik yaptırımları artırma kararı almış, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski de şehre gitmişti.(Kaynak WOA)(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —