Tarih: 29.08.2016 10:04

Darbeci pilot: ´15 Temmuz´u mayıs ayından beri biliyorlardı´

Facebook Twitter Linked-in

FETÖ´cü cuntanın darbe girişimine ilişkin soruşturma dosyasına giren önemli bir ifade daha ortaya çıktı. 15 Temmuz´da Harp Okulu´ndan Genelkurmay´a asker taşıyan darbeci Pilot Binbaşı Deniz Aldemir, önemli itiraflarda bulundu. FETÖ´cü olduğunu kabul eden, TSK´dan atılıp tutuklanan Aldemir, özetle şunları söyledi: "Askeri lise sınavlarına girmeden önce, ortaokul yıllarında Gülenci öğrencilerle tanıştım. Kırşehir´de bir öğrenci yurdu vardı. Burada sohbetlere katılırdım. Daha sonra Kuleli´yi kazandım. Buna şaşırdılar çünkü öncesinde çalıştırmamışlardı.

"İMAMLAR SİVİLDİ"

Silahlı Kuvvetler´de FETÖ yapılanmasında rütbeli imamlar ve abiler yoktur. Askeri personel ile siviller ilgilenir ve irtibat kurar. Kesinlikle iletişim aracı kullanmazdık. Akif Abi´nin Etlik´teki evine giderdik.

"MAYISTA KONUŞUYORLARDI"

2016 Mayıs ayında görev yaptığım Güvercinlik Üssü´nde Yarbaylar Mehmet Şahin, Halil Gül ve Özcan Karacan, Güvercinlik ve Genelkurmay´a saldırı olacağını, helikopterleri Akıncı Üssü´ne götüreceğimizi konuşuyordu.

´BİRLİKTEN AYRILMA´

15 Temmuz´da Alay Komutanı Albay Fevzi Okan, Kara Kuvvetleri Komutanı´nın geleceği, yeni yük helikopteri hakkında bilgi alacağı ve kışladan çıkamama emri verdi. Orgeneral Salih Zeki Çolak, Orgeneral İhsan Uyar, Tümgeneral Hakan Atınç, Albay Fevzi Okan´la birlikte geldiler, 2 saat brifing verildi. Heyet gittikten sonra Karacan emir verdi. Skorsky, ATAK, Cougar ve Kobra helikopterlerini Akıncı´ya götürdük. Akıncı´daki Yarbay Uğur Kapan, 2 helikopterle Harp Okulu´ndan personeli alıp Genelkurmay´a indirmemizi emretti.

"TANKLARI GÖRÜNCE DARBEYİ ANLADIM"

Harp Okulu´ndan personeli alıp Genelkurmay´a indirdik. Yarbay Halil Gül, tekrar personel getirmemizi istedi. Savaş uçağını, Genelkurmay´ın içindeki tankları görünce darbeyi anladım. Emre uymayıp helikopteri Güvercinlik´e indirdim. Sonra da diğeri indi.

"KAÇAMADIM"

Darbenin parçası olmamak için kaçmaya çalıştım, durdurdular. Helikopterde bekledim. Amacım görevle havalanıp kaçmaktı. Karacan, Çankırı´dan mühimmat getirmemi istedi. Çankırı´da motoru susturmaya çekindim. 1 ton mermiyi helikoptere yüklediler.

"AKINCI´YA GÖTÜRDÜK"

Yarbay Uyanık´ın da kaçmak istediğini anlamıştım. Havalandık ancak darbeye alet olmamak için mühimmatı Akıncı´ya götürerek motor susturduk.

"ÇOK PİŞMANIM"

Dini duygularımızı kullandılar. Yaşadıklarımdan sonra Gülencilere duyduğum sempatiden dolayı kendimden utanıyorum. Etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istiyorum."(CO)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —