Tarih: 25.04.2017 15:40

DANIŞTAY CHP´NİN BAŞVURUSUNU REDDETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Danıştay, Cumhuriyet Halk Partisi´nin referandum sonuçlarına ilişkin yaptığı başvuruyu, reddetti. Başvuruda Yüksek Seçim Kurulu´nun "mühürsüz oyların geçerli sayılması"na ilişkin kararının yürütmesinin durdurulmasını talep edilmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi, Yüksek Seçim Kurulu´nun referandum sonucuna ilişkin itiraz başvurusunu reddetmesinin ardından, geçtiğimiz hafta da Danıştay´a başvurmuş, yürütmenin durdurulmasını istemişti.

Cumhuriyet halk partisi, resmi sonuçlar öncesinde "danıştay kararının" beklemesi için de YSK´ya bu talebini iletmişti. Ancak kurul, "Danıştay kararının beklenmesi" talebine de sıcak bakmamış ve dün Danıştay kararını beklemeden referandum resmi sonuçlarını açıklayacağını duyurmuştu. 

Danıştay´dan da karar bugün çıktı. Danıştay 10. Dairesi, Yüksek Seçim Kurulu´nun "mühürsüz oyların geçerli sayılması"na ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması istemiyle CHP´nin yaptığı başvuruyu 1´e karşı 4 oyla reddetti. 

Daire, YSK kararının idari bir işlem niteliği taşımaması gerekçesi ile "başvuruyla ilgili karar verilmesine yer olmadığına" hükmetti.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —