Tarih: 27.02.2018 11:19

ÇÜTAM´daki sohbetin konusu Şair Enis Batur

Facebook Twitter Linked-in

"Türk Edebiyatının Şekillenmesinde Önemli Etkisi Var."

Enis Batur´un 1978 sonrasında, yaklaşık yirmi yıllık süreçte Türk Edebiyatının şekillenmesinde önemli etkisi olan bir şair olduğunu ifade eden Dr. Ever, "Şair kimliğinin yanı sıra bir deneme yazarı, dergici ve yayıncıdır. Batur´un çıkardığı ve yöneticiliğini yaptığı dergiler arasında; Oluşum, Yazı, Argos, Tan ve Şehir başta olmak üzere birçok dergi ismi yer alıyor. Bunlar dışında ´Elma, Acı Bilgi ve Kitap Evi´ gibi yazdığı birtakım romanları da vardır. Batur´un inceleme, eleştiri ve gezi yazıları da var. Bugüne kadar on üç yabancı dilde otuz kitabı yayımlanmıştır." dedi.

Doğu-Batı Divanı Üzerinden Enis Batur Şiirleri

Şair Enis Batur hakkında farklı bilgiler aktaran Dr. Ever sunumuna şöyle devam etti:

"Batur´un şiirlerinde Doğu ve Batı Medeniyetinin derinliklerine açılan, girift ve kendini kolay ele vermeyen bir atmosfer vardır. Bunun en belirgin örneği olarak karşımıza çıkan ´Doğu-Batı Divanı´ toplam üç ciltten oluşmaktadır. Batur, şiirlerinde her türlü şiirsel gereci kullanmıştır. Onun için önemli olan ifade etmek istediği şeydir. Doğu-Batı Divanı adını tercih etmesinin temelinde ise birden fazla neden vardır. Ancak en önemli neden Goethe´nin Batı-Doğu Divanı adında kitap yazmış olmasıdır."

Toplantı sonunda soruları da yanıtlayan Okt. Dr. Mustafa Ever´e katkılarından dolayı Merkez Müdürü Prof. Dr. A. Deniz Abik tarafından plaket takdim edildi.(CO)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —