Tarih: 04.07.2018 11:25

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne geçiş KHK´sı yayımlandı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi´ne ilişkin değişiklikleri içeren 477 sayılı Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükminde Kararname Resmi Gazete´de yayımlandı. Bazı kanunlarda revizyona gidilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik değişiklikler gerçekleştirildi. Pek çok kanunda yer alan yer alan ?nizamname´ ifadeleri ?Cumhurbaşkanı tarafından çıkarılan yönetmelik´ olarak değiştirildi.

  Bakanlar Kurulunca ifa edilen bazı görevler doğrudan Cumhurbaşkanı´na teslim edildi. Bu doğrultuda KHK ile yürürlükteki kamun ve KHK´ların yürütme maddelerinde Bakanlar Kurulu´na yapılmış olan atıflar Cumhurbaşkanı´na yapılmış sayılacak.

  477 sayılı KHK Cumhurbaşkanı´nın ant içip göreve başlamasının ardından yürürlüğe girecek. Cumhurbaşkanı´nın yemin edip göreve başlamasıyla yeni hükümet kurulmuş olacak ve yetki yasası görevini tamamlayacak. Yeni dönemde Cumhurbaşkanı tarafından yayımlanan 1 No´lu kararnameyle bakanlıkların kuruluşu gerçekleştirilecek ve yeni teşkilat şeması belirlenecek. (SB)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —