Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Tartışılır bir şey yok. 21´den aşağı düşmeyecek"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel askerlik eğitimi konusunda, "Tartışılır bir şey yok. 21´den aşağı düşmeyecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, temel askerlik eğitimi ile ilgili, "Tartışılır bir şey yok. 21´den aşağı düşmeyecek. Süre olarak yaş noktasında asgari 25 yaş. 38 yaşı kaldırıyoruz, önü açık. Bakaya olayını tamamen ortadan kaldırıyoruz. Zorunlu askerlik millet dedik ya asker. O konuda mevcut durum devam ediyor" diye konuştu. 
F-35 uçaklarının Türkiye´ye teslimatının durdurulmasına ilişkin soruya Erdoğan, "Bu konu ABD Başkanı´nın oradan geçtikten sonra tasarrufunda olan bir şey. Sayın Trump bize gösterdi; böyle bir şey söz konusu değil. Bugüne kadar 900 milyon odlar ödeme yaptık. İki tanesinin teslimatı orada yapıldı. Pilotlarımız eğitim uçuşları yapıyorlar. Olumsuz endişe konuşa taşımıyoruz" ifadelerini kullandı. 
Mesut Özil´in Alman Milli Takımı´nı bırakmasına ilişkin Erdoğan, "Dün gece Mesut ile görüştüm, Mesut´un açıklaması, takındığı tavır gam millidir tam hilalidir. Gözlerinden öpüyorum. Alman milli takımın başarısı için ter döken gence böyle ırkçı yaklaşım kabul edilebilir değil. Bu hazımsızlıktır" şeklinde konuştu. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı