Tarih: 10.09.2018 14:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD´ye gidecek

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanlığı basın ofisinden yapılan açıklamada Erdoğan´ın Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu´na katılmak için 23- 27 Eylül´de ABD´yi ziyaret etmeyi planladığı duyuruldu.

Erdoğan, ABD ´deki ziyaretinin ardından 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde Almanya´ya bir ziyaret gerçekleştirecek.

73. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Çalışmaları 18 Eylül´de New York BM Genel Merkezinde başlayacak. Genel kurulun alt düzey çalışmaları bir hafta sürecek.

25 Eylül´den itibaren ise üst düzey toplantılar başlayacak ve 9 iş günü devam edecek.25 Eylül´de başlayacak hükümet başkanlarının Genel Kurul´a hitapları sabah ve öğleden sonraki oturumlarda sürecek. Hükümet başkanlarının genel kurula hitapları 1 Ekim´de sona erecek.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, bu yıl çalışmaların ana temasının, ´ Birleşmiş Milletler´in Tüm İnsanlarla İlgili Olmasını Sağlamak´, ?Barışçıl, Adil ve Sürdürülebilir Toplumlar İçin Küresel Liderlik ve Ortak Sorumluluklar´ olacağını açıkladı.

Genel Kurul´a hitap eden ilk konuşmacı Brezilya Cumhurbaşkanı Michel Temer olacak. Temer´in ardından kürsüye ABD Başkanı Donald Trump gelerek bir konuşma yapacak.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Genel Kurul´a katılan hükümet başkanları onuruna bir öğlen yemeği verecek. Genel Kurul´a ev sahipliği sıfatıyla ABD Başkanı Trump da liderler onuruna bir resepsiyon ve akşam yemeği düzenleyecek.

Geçici programa göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını 25 Eylül´de Brezilya, ABD ve Ekvador devlet başkanlarının konuşmalarının ardından 4. sırada yapacak.(Öİ)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —