Çulhaoğlu:
SİYASET 2.12.2021 11:56:00 557 0

Çulhaoğlu:"Engelli Kardeşlerimizin sorunlarını da biz çözeceğiz"

3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile yazılı basın açıklaması yapan İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu “İyi Parti İktidarında bugün engelli vatandaşlarımız ne sıkıntı çekiyorlarsa hepsini ortadan kaldıracağız” dedi

3 Aralık Engelliler Günü dolayısı ile yazılı basın açıklaması yapan İyi Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu:

Bunu yapmak için Ak Partinin aksine Korumalı İstihdamı ortadan kaldıracak, Destekli İstihdam modelini getireceğiz. Böylelikle, engelli vatandaşlarımız istedikleri firmayı ve “İş Koçlarını” seçebilecek. Seçtikleri koçlar, potansiyellerini ortaya çıkarıp, güçlü yönlerini ve becerilerini dikkate alacak şekilde onlara istihdam olanakları sağlayacak. Üstelik iş hayatlarında ve sosyal çevrelerinde dışlanma riskiyle karşılaşmamaları için koçluk kapsamında sürekli destek sağlanacak. Mevcuttaki uzman destekli istihdam sektörünün kapsamını genişletmek ve kalitesini artırmak için yeterli fonlamayı sağlayacağız.

Bu fonlamanın içeriği; Bu konularda çalışan sivil toplum kuruluşları, engelli dernekleri ve sosyal hizmetler uzmanları tarafından belirlenecek. Mevcut istihdam büroları ile destekli istihdam modeli arasındaki bağları güçlendirip sağlıklı bir koordinasyon için, gerekli adımları atacağız. Eşit işe eşit ücret yasasını hayata geçireceğiz. Engelli Hakları Sözleşmesi’ni imzalayıp tüm politikalarda taban olarak uygulayacağız. İşveren ve iş arayan arasındaki bağı kısaltmak için Ortak İş Yönlendirme Mekanizmaları kuracağız. Engelli vatandaşlarımızın gelir vergisi muafiyetini onların avantajına olacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz. Çalışan engelli vatandaşlarımızın işlerinde ihtiyaç duydukları ekipmanlar devlet tarafından sağlanacak. Sosyal yardım destekleri çalışmaya başlasalar bile devam edecek. Ayrıca tüm bu politika çözümlerimizin yanında engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak ve yaşadıkları sorunları azaltmak için 2 de proje hazırladık.

Bunlardan birincisi, Kişisel Bağımsızlık ve Teknik Yardım Merkezi projesi.

Bilindiği üzere birçok engelli vatandaşımız günlük hayatlarının idamesi için çeşitli ekipmanlara ihtiyaç duyuyor.Tekerlekli sandalyeden, engelli bastonuna, akülü araçlardan, çocuklar için oyuncaklara kadar, tüm bu ekipmanlar, engelli vatandaşlarımızın kullanımı için imal ediliyor.Ancak imal edilen bu ürünlerdeki standartlarya eksik belirlenmiş, ya da hiç belirlenmemiş. Türk Standartları Enstitüsü erişilebilirliğin artması içinçeşitli yayınlarda bulunmuş olsa dabunlarengelli vatandaşlarımızın yaşadıkları sıkıntıları çözmekte maalesef yetersiz kalıyor.Hali hazırda eksik olan standartların bileuygulanmaması ve denetlenmemesi de mevcut sıkıntıları artırıyor.

İşte o nedenle; İspanya’daki CEAPAT benzeri bir kurumunyani, Kişisel Bağımsızlık ve Teknik Yardım Merkezi’nin ülkemizde de kurulmasını sağlayacağız. Bu merkez konutlar ve kamusal alanlarda erişilebilirliğe dair standartları belirleyecek.Engellilerimiz içindijital etkileşimi sağlayacak.Araç kullanımı içinehliyet standartlarını veEngelli ekipmanlarındaki standartları belirleyecek.

Engelli ürünlerinin imalatı için lisans verecek. Yani ürünlerin Ar-Ge’sini yapan firmalara da destek sağlayacak.Ayrıca bu Merkez,engelli politikalarının uygulanması içindevlet kurumları arasındaki koordinasyon görevini üstlenecek.Engelli vatandaşlarımızameslek edindirme kursları açıpaynı zamanda başta devlet kurumları olmak üzereengelli istihdamında bulunan tüm iş yerlerinde farkındalık eğitimleri düzenleyecek.

Böylece iktidarımızda, Kişisel Bağımsızlık ve Teknik Yardım Merkezi’ni ülkemize kazandırarakengelli kardeşlerimizin hayatlarındaki standartsızlığa,ve kurumlar arası ilişkilerdeki başıbozukluğa son verip,yaşam standartlarında önemli bir iyileşme sağlayacağız.

İkinci projemiz iseEngelsiz Taksi Projesi.

Toplu taşıma araçlarının dagünün belirli saatlerinden sonra hizmet vermemesinden dolayımağduriyetler oluşuyor. Bu sorunların çözümü için İyi Parti olarak biz;Proje kapsamındaMevcut taksilere yüzde 5 oranında ilave yapılmasını ama bu yeni taksilerinengelli vatandaşlarımızın öncelikli kullanımına uygun olarak tasarlanmasını planlıyoruz.Engelli vatandaşlarımızın kullanmadığı zamanlarda isebu taksiler diğer vatandaşlarımıza da hizmet verecekler.

Yani öncelik engelli vatandaşlarımızın olacak. BöyleceEngelli vatandaşlarımız artık taksi beklemek zorunda kalmayacağındanulaşımın onlar içinçok daha erişilebilir hâle gelmesini sağlamış olacağız.

                Biz İyi Parti olarak liyakatli kadrolarımız ile hazırız.

                Milletimizin önündeki tüm engelleri bir bir aşmaya kararlıyız.

                İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter sistem ile ülkemizin içinde bulunduğu buhranlı günlerden çıkacak ve insanlarımıza yaşanabilir bir ülke sunacağız.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli